Connect with us

Revistateo.ro

Mituri despre virusul HPV

Educatie

Mituri răspândite despre virusul HPV

1. Mit: Doar femeile pot lua HPV.

Adevăr- Bărbații se pot îmbolnăvi și ei de HPV. De fapt, atât bărbații cât și femeile active sexual se îmbolnăvesc de HPV cel puțin o dată în viață. ORice persoană activă din punct de vedere sexual poate lua această infecție, chiar și cei care au un singur partener.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ DAI UN NOU START LIBIDOULUI

2. Mit: Toate tulpinile de HPV sunt cauzatoare de cancer.

Adevăr – Virusul HPV poate cauza mai mutle tipuri de cancer, însă nu toate tulpinile cauzează aceată boală cruntă. Tulpinile cu un risc mai ridicat sunt 16 și 18, ele putând cauza cancer cervical. De fapt, aceste tulpini sunt cauza a 70% din cazurile de cancer cervical. Cu toate acestea, infecțiile cu un mare risc pot dispărea fără să cauzeze acest tip de cancer. Tulpinile cu un risc mai scăzut cauzează veruci genitale și nu numai, iar pentru o persoană care se infectează pot trece ani până să dezvolte cancer.

3. Mit: Dacă nu faci sex nu te infectezi cu HPV.

Adevăr –  Virusul poate fi răspândit prin contact piele la piele, sex oral, anal sau vaginal. Prezervativele t epot proteja, însă te poți infecta și prin contactul cu piele unei alte persoane purtătoare de acest virus.

4. Mit: Există opțiuni de tratament pentru eliminarea virusului HPV.

Adevăr – Deși profesioniștii din domeniul sănătății pot trata leziunile precanceroase și verucile genitale care sunt cauzate de infecții cu HPV, nu există nici un tratament disponibil pentru virusul în sine.

5. Mit: Persoanele  cu HPV au întotdeauna simptome.

Adevăr – Majoritatea persoanelor cu HPV nu au simptome, însă există multe probleme de sănătate asociate acestui virus printre care mai multe tipuri de cancer. Cu toate acesta, majoritatea persoanelor nu dezvoltă astfel de probleme de la infecțiile cu HPV. Specialiștii spun că în 90% din cazuri sistemul imunitar luptă împotriva acestui virus în termen de aproximativ 2 ani.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Dana

    2017-01-12T21:49:49+02:00 at 2017-01-12T21:49:49+02:00

    Am făcut sex ,inca nu eram bolnava.simptomele cam după 2sapt de sângerări anormale laenopauza.Cel cu care am făcut sex,e posibil sa fi luat ?acum după chiuretaj cu biopsie operație de canonizare am diagnostic de cancer malign.Am avut un partener multi ani care ma înșela,aveam dureri la sex si sângerări .atunci am rupt legatura.mi am făcut alt partener si am făcut sex odată.vreau sa stiu sa ii spun daca e posibil sa fi luat de la mine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top