Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Medicul Cornel Lungu le recomandă românilor ecografii periodice

Doctorul Cornel Lungu susține că nu doar analizele de bază sunt necesare o dată la un timp, ci și o ecografie.

„Mama mea întotdeauna și-a dorit să fac Medicina. Consider că am ales această facultate datorită unei conjuncturi și a unor fapte ce s-au petrecut pe neașteptate, în sensul că, până în clasa a XII-a, eram convins că voi ajunge un inginer sau un pilot de elicopter, până când, într-o zi am luat un 4 la matematică și am fost foarte furios.

Am ajuns acasă, am vorbit cu mama care tocmai ieșise din spital și mi-a spus: De ce nu te faci tu medic?

Am spus că am nevoie de puțin timp să văd dacă pot să învăț Biologie. Am putut, a început să-mi placă și din clasa a XII-a am început să învăț pentru Medicină”, povestește dr. Cornel Lungu, conform Digi24.ro.

„Cele mai satisfăcătoare momente sunt acelea în care pacientul vede efortul pe care tu îl faci, ca medic, îl apreciază și, mie personal, îmi plac momentele în care mă reîntâlnesc cu pacienți și îmi mulțumesc că i-am trimis la operație, sau invers, că nu i-am trimis la operație.

Pentru mine, aceste lucruri sunt foarte importante, știm că pacientul întotdeauna, sau de foarte multe ori, apelează și la o a doua opinie, ceea ce e foarte firesc, și mă bucur să văd că diagnosticul pus de mine este cel corect.

Cel mai mult îmi place la profesia mea că stăpânesc o metodă fără de care medicina, în ziua de azi, nu mai poate funcționa. Ecografia are un aport în orice specialitate a medicinei. Foarte puține sunt cazurile în care ecografia nu poate fi folosită. Chiar și în cazurile în care înainte se spunea că nu își are utilitate – cum erau tumorile pulmonare, sau tumorile de tub digestiv – mai nou, ecografia are și aici un rol bine determinat.

Altfel, în anumite specialități, nu se mai poate concepe medicina doar cu stetoscopul, se spune chiar că este al doilea stetoscop în anumite situații: în Reumatologie, în Medicina Sportivă, în Traumatologie, la Camera de Garda, la UPU”, precizează dr Cornel Lungu.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top