Connect with us

Revistateo.ro

Educatie

Igiena intimă corectă în timpul menstruației

REGULI pentru igiena intimă în timpul menstruației:

1. Atenție la compoziția tampoanelor pe care le folosești în perioada critică a lunii. Multe dintre ele conțin plastic și substanțe chimice care în contact cu pielea pot provoca iritații dureroase. Bumbacul este materialul ideal pe care îl poți folosi, ce nu creează în mod garantat mâncărimi sau alergii.

2. Același lucru este valabil și cu lenjeria intimă. Alege chiloții de bumbac pentru a ține la depărtare alergiile și iritațiile provocate de plastic.

3. Evită să folosești produse parfumate sau care conțin alcool deoarece acestea provoacă roșeață instantaneu și pot duce la usturime insuportabilă.

4. Spală-te mai des, nu exagera cu dușurile vaginale. Vaginul are propriul său sistem de protecție iar excesul de apă caldă în contact cu acesta poate distruge PH-ul natural al organului tău genital.

5. Dacă vrei să folosești săpun pentru zona intimă, caută unul cât mai simplu, pentru a nu altera PH-ul natural al vaginului.

6. Nu folosi lenjerie intimă strânsă de corp deoarece favorizează umiditatea, iar mediul umed este ideal pentru bacterii.

7. Folosește tampoane sau comprese în funcție de fluxul scurgerilor. Dacă te confrunți cu sângerări normale, schimbă tamponul o dată la 6 ore. Dacă sângerarea este ceva mai abundentă, schimbă-l mai des, chiar și la două ore.

8. Pentru a preveni o stare perfectă din punct de vedere imnunologic, nu uita de alimentație: o dietă echilibrată va reduce durerile din timpul menstruației.

9. Înainte de orice îndoială sau deranj în această perioadă, consultă medicul ginecolog și explică-i fără rușine ceea ce ți se întâmplă.

4 produse INTERZISE pentru igiena intimă

4 produse INTERZISE pentru igiena intimă:

Iaurtul. Pe internet circulă o serie de sfaturi de îngrijire a vaginului pe bază de iaurt. Problema este că multe femei nu știu ce fel de iaurt să folosească și dau fuga în frigider, alegând unul pe bază de fructe, ce conține zahăr și îndulcitori.

Acesta poate da naștere însă unor infecții majore, întrucât pereții sensibili ai vaginului vor fi iritați. În cazul vreți să vă refaceți flora vaginală, alegeți ÎNTOTDEAUNA iaurtul simplu, natural.

Apa de gură. În mod surprinzător, multe femei se prezintă la medicul ginecolog cu probleme ale vaginului, după ce au încercat să folosească apă de gura pentru zona sensibilă de jos.

Pe lângă faptul că aceasta conține alcool, care va irita țesuturile sensibile, conține și o substanță antimicrobiană puternică, menită să distrugă bacteriile din gură, nu pe cele bune din interiorul vaginului, a căror lipsă va duce la candidă sau la alte tipuri de infecții vaginale.

Gel de duș pentru corp. Gelurile de duș sau săpunurile obișnuite nu sunt indicate și pentru îngrijirea părților intime ale corpului unei femei.

Acestea, prin chimicalele și PH-ul acid, vor afecta flora microbiană sănătoasă din zona vaginului, iar bacteriile „bune” vor fi distruse, lăsând zona mult mai sensibilă la posibile infecții.

Săpunurile antibacteriene. La fel ca în cazul anterior, aceste produse nu sunt indicate pentru zona sensibilă de jos, iar spălăturile vaginale cu un astfel de săpun pot duce mai degrabă la iritații și infecții mult mai mari.

Nu uita că dacă produsul de îngrijire conține substanțe agresive, riști să te expui unor infecții nedorite.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top