Connect with us

Revistateo.ro

Cum ingrijesti craciunita

Stil de viata

Cum ingrijesti craciunita

Inainte de a-ti spune cum ingrijesti craciunita, trebuie sa stii ca aceasta floare care devine vedeta sarbatorilor de iarna nu este una otravitoare.

Multa lume crede ca planta poate otravi aerul din casa, iar daca este folosita in anumite leacuri, poate dauna sanatatii. Evident, nu va recomandam sa o mancati, iar asta nu are legatura cu toxicitatea de care se tot vorbeste.

Craciunita face parte din categoria acelor plante care ne fascineaza nu datorita florilor, ci a frunzelor frumos colorate. Frunzele sunt cele care impresioneza. Ele cresc pana in varful crengutelor. Ingrijirea acestei plante presupune multa rabdare si delicatate, asta daca vrei sa o ai si anul viitor.

Cum alegi o craciunita ‘sanatoasa’ de la florarie

Primul semn ca floarea nu va trai mult este inverzirea marginilor frunzelor. Acestea trebuie sa fie viu colorate din orice unghi le-ai privi. De asemenea, pamantul din ghiveci trebuie sa fie umed si nu ud. Un alt lucru important de precizat este sa feresti planta de gerul de afara. Cere vanzatoarei un ambalaj de hartie sa o protejezi de frig.

Cum ingrijesti craciunita ca sa te tina un an

1. Regula de baza este ca in interiorul incaperii sa nu fie mai mult de 20 de grade Celsius si mai putin de 10. Craciunita e ca tine. Daca tie iti este frig, ii va fi rau. Daca transpiri din cauza caldurii, se va usca. Tu esti reperul acestei plante, care, in ciuda numelui ei, nu rezista la frig.

2. Verifica pamantul de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca se usuca, adapa planta. Daca este foarte ud, lasa ghiveciul in pace. Repetam, pamantul trebuie sa fie umed. Deci, nu uscat, nu baltoaca.

3. Planta trebuie tinuta intr-un loc luminos, dar nu la expunere directa la razele solare. Planta trebuie sa stea, de obicei, langa o fereastra orientatea spre sud. Nu tine planta langa calorifere sau usi. De asemenea, nu adauga ingrasamant cand vezi ca infloreste.

4. Cand frunzele colorate incep sa cada, taie tulpinile la dimensiunea de 20 cm. De asemenea, odata cu venirea primaverii, cand noptile trec de 10 grade, e bine sa tii planta afara sau pe balcon, insa sa fie ferita de ploaie.

5. Planta trebuie hranita cu ingrasamant special (il gasesti la orice magazin botanic) din 3 in 3 saptamani, din luna aprilie pana in toamna.

6. Cel mai ideal sezon de replantare este vara. Alege un ghiveci cu 10 cm mai mare decat diametrul plantei si umple-l cu pamant bogat in substante organice.

CITESTE SI: Cum ingrijesti orhideea

7. Secretul pentru ca planta sa reinfloreasca este sa nu ii tunzi tulpinile deloc dupa data de 1 septembrie, pana in iarna. De la prima zi calendaristica de toamna, planta trebuie sa stea in intuneric total aproximativ 14 ore. Noaptea, e bine sa fie in incapere in jur de 25 de grade daca vrei sa reinfloreasca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top