Connect with us

Revistateo.ro

Cum elimini zgarieturile de pe aragaz cu un obiect folosit de zugravi

Stil de viata

Cum elimini zgarieturile de pe aragaz cu un obiect folosit de zugravi

Aragazurile cu suprafete din inox sunt foarte sensibile la zgarieturi si necesita o ingrijire speciala. Cum elimini zgarieturile de pe aragaz cu un obiect folosit de zugravi? Iata cateva trucuri casnice culese de la mai multe femei.

Cum elimini zgarieturile de aragaz cu smirghel ud?

Aragazurile din otel inoxidabil pot fi zgariate cu lejeritate, atunci cand ai scapat din greseala ulei ce a ramas acolo cateva zile si te-au gandit sa il indepartezi cu furculita. Mare greseala! Smirghelul ud poate fi cea mai buna solutie atunci cand vrei sa redai aspectul de nou celui mai folosit electrocasnic dupa frigider.

Du-te la un magazin de bricolaje si cere-i vanzatorului un smirghel mai putin abraziv care poate fi folosit pentru otel inoxidabil. Folositi smirghelul ud numai in cazul zgarieturilor adanci.

Inainte de a aplica smirghelul ud pe suprafata aragazului, printre ochiuri, poti unge aragazul cu putin otet si sare, combinatie ce trebuie sa o lasi 10 minute inainte sa freci cu smirghelul.

Alege un smirghel abraziv hidrorezistent pentru indepartarea zgarieturilor, a vopselurilor ori a petelor ce nu mai ies de nicio culoare de pe aragaz si arata urat. O rola de smirghel te costa pana in 5 lei, indiferent de magazin.

Vezi cum să întreţii maşina de spălat vase

5 utilizari mai putin cunoscute ale castravetelui pentru casa si gradina ta

Atentie! Frecarile nu trebuie sa fie violente pentru ca risti sa zgarii si mai tare aragazul. Fa miscari circulare si opreste-te din 3 in 3 minute.

Fa-ti aragazul chipes cu ulei pentru bebelusi

Uleiurile si cremele pentru bebelusi (cele folosite in primele luni) sunt numai bune pentru sanatatea si frumusetea aragazului tau. Pune ulei de bebelusi pe o carpa uda (in niciun caz pe burete!) si freaca mare grija zona.

Foloseste polizor cu perie de lustruit

Cum elimini zgarieturile de pe aragaz cu un obiect folosit de zugravi

Polizorul cu perie de lustruit poate fi folosit cu incredere daca aragazul tau are pete hidoase sau a suferit mici zgarieturi. Pentru aceasta metoda, trebuie sa ai o crema pe baza de oxid de crom sau oxid de aluminiu. Nu apasa foarte mult pentru ca s-ar putea sa ramai cu urme circulare.

Specialistii in ingrijirea electrocasnicelor recomanda curatarea aragazului de doua ori pe luna (preferabil la inceputul si la mijlocul lunii).

Puteti folosi orice tip de detergent, fie el cat de ieftin, pentru a preveni zgarierea aragazului. Intotdeauna dupa ce freci cu o carpa umeda (si nu cu buretele de spalat vase), clateste bine suprafata lustruita.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top