Connect with us

Revistateo.ro

Meteo

Cod roșu de ninsoare în România!

Meteorologii au emis un cod roșu de ninsoare și viscol valabil până la ora 13! Codul roșu a fost confirmat de directorul ANM.

Este cod roşu pe judeţele din sud estul ţării, până la ora 13:00 din cauza viscolului.”, a precizat pentru Spynews Florinela Georgescu, directoarea ANM.

Ninsoarea din această zi este combinată cu valul de praf saharian care lovește frontul atmosferic al României, motiv pentru care zăpada poate căpăta nuanță portocalie.

De altfel, în unele zone ale țării are această culoare.

Sursa foto: Știrile PRO TV

Vremea rea provoacă accidente

Vremea începe să producă situații dificile pe șoselele din România. Un autocar cu 31 de copii și 6 adulți a derapat în municipiul Reghin din județul Mureș.

Accidentul s-a produs pe Drumul Județean 153, iar copiii au fost preluați în timp util de două microbuze și au fost duși la școală, acolo unde se îndreptau de altfel.

„Pentru recuperarea ocupanţilor, la faţa locului au fost trimise 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, o descarcerare şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă”, transmit cei de la IGSU, conform mediafax.ro.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Copiii și adulții din mașină sunt în afara oricărui pericol.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori viscolite valabil pentru partea de sud a României.
Codul va expira astăzi la ora 15.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu valori mult mai scăzute față de mediile climatologice normale acestei perioade.

Se vor semnala precipitații mixte, iar noaptea va ninge pe arii extinse în centrul și sudul, sud-estul României.

Va ninge abundent în Carpații Meridionali și de Curbură, iar în prima parte a zilei de joi, 22 martie, vântul se va intensifica viscolind ninsorile în regiunea Muntenia.

Codul portocaliu este valabil, așadar, începând cu ora 23. Sunt vizate județe din Muntenia și Oltenia în mod special. Vântul va sufla aici cu viteze de până la 65, 70 de kilometri la oră, iar ninsoarea viscolită va diminua vizibilitatea.

Codul galben se menține și el pentru restul regiunilor. Partea de nord și nord-vest a României este în siguranță acum, dar și acolo va fi extrem de frig pentru această perioadă.

Vremea se va menține, așadar, deosebit de rece îndeosebit în jumătatea sud-estică a României.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Meteo

To Top