Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Citeste asta si cu siguranta nu vei mai folosi BETISOARELE PENTRU CURATAREA URECHILOR!

Urechea este unul dintre organele fundamentale ale omului deoarece este responsabila de auz. Stiati ca betisoarele pentru curatarea urechilor sunt insa periculoase? Afla mai jos de ce!

Betisoarele cu vata le gasesti oriunde in comert dar ele nu sunt tocmai cele mai bune atunci cand vrei sa iti igienizezi urechile. Stiai ca urechile noastre au propriul sistem de curatare? Specialistii spun ca ceara este eliminata din ureche fara „ajutor” din exterior, in mod natural. Betisoarele cu vata, sau orice alt tip de betisoare pentru urechi, pot impinge cerumenul mai adanc afectand timpanul iar asta poate duce inclusiv la pierderea auzului.

Ceara de la nivelul urechilor are, de fapt, propriul ei rol. Aceasta tine la departare bacteriile prevenind instalarea acestora in aparatul auditiv. Ceara are de asemenea proprietatea de a mentine un PH adecvat in interiorul urechii prevenind infectiile precum otita.

Ceara este insa periculoasa mai ales pentru persoanele care inainteaza in varsta. Din cauza acumularii unei cantitati prea mare de cerumen, acestea stau mai prost cu auzul. Dar, daca nici betisoarele de urechi nu sunt bune pentru a le curata, atunci cum ne putem ingriji aparatul auditiv?

1. Foloseste ulei de parafina. Incalzeste doua sau trei picaturi din acest ulei, la foc mic, si apoi aplica-l in canalul urechii cu o pipeta. Aplecati capul intr-o parte si parafina va iesi din ureche.

2. Un alt ulei eficient in curatarea urechilor este uleiul de masline. Se procedeaza la fel ca si in cazul uleiului de parafina.

3. Curata-ti urechile cu spray cu apa de mare. Apa de mare indeparteaza ceara din ureche. Se pulverizeaza de doua ori pe saptamana.

Sursa foto: adevarul.ro

CITESTE SI: Cum să îndepărtezi ceara din urechi într-un mod sigur

Ceara din urechi sau cerumenul este o substanță naturală produsă ca parte a sistemului de apărare pe care organismul uman îl are împotriva bacteriilor și a particulelor străine. Aceasta captează mizeria și reduce totodată dezvoltarea bacteriilor. Este o protecție importantă pentru urechea internă și timpan. Cu toate acestea, îndepărtarea cerumenului trebuie să se facă ori de câte ori necesar. Este posibil să fi acumulat mult prea multă ceară atunci când suferi de următoarele simptome: mâncărimi, diminuarea auzului, senzația că ai un lichid în ureche. De multe ori, ceara se întărește și devine dificil de îmdepărtat, însă cu ajutorul următoarelor remedii vei reuși să faceți acest lucru într-un mod sigur.

1. Soluție salină. Amestecă o lingură de sare într-o cană cu apă caldă și las-o să se dizolve complet. Cu ajutorul unui tampon din bumbac îmbibat în această soluție, introdu câteva picături în ureche. Aceasta trebuie să fie îndreptată spre tavan. Așteaptă până ce apa penetrează tot canalul urechii și apoi întoarce capul în partea celaltă. Repetă dacă este necesar.

2. Uleiul pentru bebeluși. Acesta este un ulei mineral care hidratează instant și înmoaie ceara din ureche în cel mai scurt timp. Picură 2-3 picături de ulei în urechea afectată, cu ajutorul unei pipete. Blochează deschiderea urechii cu o dischetă uscată din bumbac, pentru a evita prelingerea excesului de ulei. După 2-3 minute îndepărtează discheta.

3. Uleiul de măsline. Acesta acționează instant asupra cerumenului și ajută la îndepărtarea lui. Este indicat să îl încălziți înainte de utilizare. Metoda este cea prezentată mai sus. Pe lângă faptul că ajută la dizvolvarea impurităților, proprietățile sale antibacteriene curăță urechea și o protejează de infecții și complicații.

4. Glicerina. Multe dintre picăturile de ceară din comerț conțin glicerină. Acesta este un agent lubrifiant puternic și poate fi utilizată în siguranță. Se dizolvă cu puțină apă pentru a reduce din vâscozitate. Cu ajutorul unei pipete se introduc 3-4 picături în ureche și se lasă să acționeze câteva minute.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top