Connect with us

Revistateo.ro

Cheesecake cu merișoare

Prajituri

Cheesecake cu merișoare

Ingrediente:

Blat:

– 200 grame unt

– 75 grame zahăr

– 175 grame făină

– esență de vanilie

Umplutură:

– 700 grame cxremă de brânză fără aromă

– 150 grame zahăr

– o păstaie de vanilie

– o linguriță de amidon de porumb

– 3 ouă

– 200 ml frișcă lichidă

CITEȘTE ȘI: MERE CARAMELIZATE

Sos de merișoare:

– 300 grame merișoare

– 200 grame zahăr

– sucul și coaja de la o lămâie

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 175 de grade și se tapetează o tavă de tort cu hârtie de copt.

Se bate untul cu zahărul și esența de vanilie până compoziția devine pufoasă și untul se topește. Se adaugă făina și se formează un aluat sfărâmicios. Se întinde o foaie care se așează în tavă și se coace timp de 15 minute.

Pentru a prepara umplutura, se amestecă crema de brânză cu zahărul, semințele de vanilie și amidonul. Se adaugă smântâna și ouăle și se formează o compoziția omogenă care se întinde peste blatul copt. Se dă tava la frigider pentru încă 50 de minute.

Pentru sosul de merișoare, puneți într-o cratiță încăpătoare merișoarele, zahărul, sucul de lămâie și 100 ml de apă și lăsați să fiarbă până ce se leagă un sos gros. După ce scoateți prăjitura din cuptor, lăsați-o să se răcească câteva minute și turnați deasupra sosul. Se servește rece.

Poftă bună!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top