Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie să ştii prima dată când foloseşti un tampon

Educatie

Ce trebuie să ştii prima dată când foloseşti un tampon

Iată ce trebuie să ştii atunci când foloseşti pentru prima dată un tampon!

Deşi absorbantul este mai uşor de utilizat, tamponul îţi oferă o senzaţie de prospeţime pe care nu vei putea niciodată simţi atunci când foloseşti un absorbant. Totuşi, prima oară când îl foloseşti procesul poate fi destul de dificil, iar tu poţi simţi un oarecare disconfort.

CITEŞTE ŞI: UN OBICEI COMUN ÎN FOLOSIREA ABSORBANTULUI TE POATE COSTA VIAŢA

1. Spală-te foarte bine pe mâini atât înainte, cât şi după utilizare. Deşi pare un sfat simplu şi banal, multe femei omit să facă acest lucru. Astfel bacteriile de pe mâini intră în contact cu zona vaginală şi atfel apar infecţii urinare sau alte probleme mai grave de sănătate.

2. Ţine genunchii la o distanţă suficient de mare unul faţă de celălalt, pentru a favoriza inserţia tamponului. S-ar putea să îţi fie dificl să găseşti poziţia potrivită din prima, însă cel mai important lucru este să ţii genunchii depărtaţi, căci doar aşa vei crea spaţiul necesar pentru inserţia tamponului.

3. Foloseşte o oglindă pentru a privi ceea ce faci. Prima utilizare va fi dificilă, aşa că cel mai indicat este să urmăreşti ceea ce faci cu atenţie. Disconfortul pe care îl vei simţi ar trebui să dispară atunci când tamponul ajunge în zona potrivită.

4. Schimbă-ţi tamponul la maxim 4 ore. Sindromul şocului toxic este o boală rară, dar gravă, care apare atunci când tamponul este ţinut prea mult timp. această boală este foarte periculoasă şi se manifestă prin oboseală excesivă, senzaţie de greaţă, ameţeli, bufeuri, dureri şi chiar pierderea cunoştinţei.

5. Dacă nu eşti sigură de fluxul pe care îl vei avea, poţi utiliza tamponul alături e un absorbant, pentru a te asigura că nu te pătezi.

Sursa foto: cosmopolitan.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top