Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie sa faci inainte de sex

Educatie

Ce trebuie sa faci inainte de sex

Sexologii americani iti spun ce trebuie sa faci inainte de sex pentru a fi ferita de boli sau de dezamagire.

In primul rand, nu uita de igiena personala. Bolile cu transmitere sexuala pot aparea din cauza anumitor infectii cauzate proasta igiena. In al doilea rand, trebuie sa te asiguri ca vei folosi mijloace contraceptive.

Prezervativul este important nu doar pentru evitarea unei sarcini nedorite, ci si pentru a tine la distanta o boala sexuala. Nu in ultimul rand, asigura-te ca esti depilata. In timpul unei partide sexuale ambii parteneri transpira mult, iar umezeala, mai ales in zonele cu pilozitati, favorizeaza formarea de colonii bacteriene daunatoare.

Importanta igienii intime

Cel mai des intalnite probleme cauzate de o igiena intima precara sunt infectiile vaginale, cistitele si iritatiile vulvei. Igiena intima trebuie realizata zilnic, chiar si in perioada menstruatiei. Sangele menstrual are un miros neplacut nu pentru ca ar contine microbi, ci pentru ca intra in contact cu germenii din aer si bacteriile. Inainte de realizarea igienei intime, este necesara spalarea corecta a mainilor. Se pot folosi dezinfectanti.

Sunt nerecomandate dusurile vaginale. Igienizarea trebuie facuta cu accent pe zona externa, indiferent de secretiile care apar. Vaginul secreta substante naturale prin care se apara de microbi. Practic, organul sexual feminin se spala singur.

De aceea, e bine sa se evite folosirea sapunurilor, a sampoanelor sau a gelurilor de dus in curatarea acestei zone. Pentru o spalare adecvata in interior se foloseste un irigator, iar igienizarea se face doar cu apa fiarta si apoi racita. Flora vaginala poate fi afectata de apa cu impuritati, motiv pentru care trebuie fiarta inainte.

CITESTE SI: Igiena intimă corectă în timpul menstruației

Cand este necesara vizita la medic

Daca pe durata menstruatiei, desi este sunt respectate regulile de igiena de mai sus, apar scurgeri albe, ele sunt normale. Daca acestea sunt abundente si sunt insotite de mancarimi ori de o senzatie de usturime este necesara vizita la ginecolog.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top