Connect with us

Revistateo.ro

Află ce spune Sfântul Paisie Aghioritul despre rătatea față de cineva. sunt lucruri din care avem ce să învățăm. Iată despre ce este vorba.

Stil de viata

Ce spune Sfântul Paisie Aghioritul despre răutatea față de cineva

Iată ce spune Sfântul Paisie Aghioritul despre răutatea față de cineva. Sunt lucruri din care avem ce învăța. Mai jos vei găsi lucrruile pe care Sfântul Paisie Aghioritul le-a spus despre răutatea față de cei din jur.

Ce spune Sfântul Paisie Aghioritul despre răutatea față de cineva

”Cel care este sănătos duhovnicește, când merge să se roage, dacă își va simți inima învârtoșată, va cerceta de unde îi vine aceasta, ca să se îndrepte. Nu cumva am rănit pe cineva cu purtarea mea? Nu cumva am judecat? Nu cumva mi-a trecut vreun gând de mândrie?

De aceea să nu lăsați să intre înlăuntrul vostru răutate față de cineva. Să alungați orice gând de-a stânga, punând în locul lui gânduri bune.”

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de insomnie (daca e provocata de vraji). Sfaturi de la parintele Ilarion Argatu

Iată ce a spus și Sfântul Apostol Pavel în Epistola către efeseni:

”Să vă dezbrăcați de viețuirea voastră de mai înainte, de omul cel vechi, care se strică prin poftele amăgitoare, și să vă înnoiți în duhul minții voastre, și să vă îmbrăcați în omul cel nou, cel după Dumnezeu, zidit întru dreptate și în sfințenia adevărului.

Pentru aceea, lepădând minciuna, grăiți adevărul fiecare cu aproapele său.

Mâniați-vă, dar nu greșiți; soarele să nu apună peste mânia voastră. Nici nu dați loc diavolului. Din gura voastră să nu iasă nici un cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuință, ca să dea har celor ce ascultă.

Să nu întristați pe Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării.

Orice amărăciune și supărare și mânie și izbucnire și defăimare să piară de la voi, împreună cu orice răutate. Ci fiți buni între voi și milostivi, iertând unul altuia, precum și Dumnezeu v-a iertat vouă, în Hristos”.

CITEȘTE ȘI: Parintele Cleopa – sfaturi pentru a intra in Biserica. Ce nu ai voie sa faci

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top