Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla in corpul tau dupa ce iei pilula contraceptiva

Educatie

Ce se intampla in corpul tau dupa ce iei pilula contraceptiva

Pilula contraceptiva este solutia de urgenta a femeilor atunci cand nu vor sa ramana insarcinate. Aceasta pilula produce o serie de modificari in organism, mai ales la nivel hormonal, avertizeaza specialistii, conform salud180.com.

I se mai spune si pastila de urgenta. Se foloseste doar in situatiile cand partenerii nu s-au protejat in timpul partidei sexuale, iar femeile nu vor sa aiba copii. Ce se intampla in corpul unei femei dupa ce a luat aceasta pilula?

Pastila de a doua zi este una dintre alternativele cele mai uzate pentru a tine la distanta biberoanele. Femeile trebuie sa stie ca aceasta produce schimbari in organism si ca nu toate corpurile se comporta la fel dupa ce a fost ingerata.

Pilula de a doua zi aduce o doza puternica de progestina si estrogen in corp, cei doi hormoni care impiedica formarea embrionului. Acest medicament impiedica, asadar, fecundarea ovulului.

Medicii sustin ca, pe cat de sigura este aceasta metoda pentru prevenirea sarcinii, pe atat e de periculoasa. Pilula contraceptiva altereaza nivelurile de hormoni din organism, iar acest efect nu e putin lucru.

Poate provoca ameteli, stari de greata, dureri de cap si chiar varsaturi. Consumata constant poate provoca consecinte serioase. De pilda, persoanele care au probleme cu circulatia sangelui sunt mai predispuse la accidentari vasculare si nu se detecteaza decat prea tarziu.

Pilula de a doua zi, asociata cu tromboza si embolia pulmonara

Un studiu publicat de Universitatea Notre Dame din Paris afirma ca nivelul estrogenului din sange creste posibilitatea coagularii acestuia in picioare, iar asta inseamna tromboza. Cand problema nu este detectata la timp, sangele inchegat poate urca spre plamani ducand la embolie pulmonara.

Este bine sa faci o vizita la medicul ginecolog sau enocrinolog inainte sa iei aceasta pastila, pentru a afla in ce stadiu se prezinta sanatatea ta generala. In plus, pilula de a doua zi altereaza si ciclul menstrual ori creste durerile din timpul acelei perioade a lunii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top