Connect with us

Revistateo.ro

Ce sa nu faci de Boboteaza

Credinta

Ce să nu faci de Bobotează

Ziua de 6 ianuarie este extrem de importanta pentru crestini. Descopera din randurile de mai jos ce sa nu faci de Boboteaza pentru a fi ferit de boli si de necazuri.

Ce sa nu faci de Boboteaza

Praznicul Bobotezei aminteste de botezul Fiului lui Dumnezeu in raul Iordan. Aceasta sarbatoare vine cu o serie de interdictii. Cele mai importante prohibitii sunt legate de activitatile de zi cu zi precum interzicerea spalatului rufelor sau imprumutarea cuiva cu bani sau obiecte din casa.

1. In ziua Bobotezei este recomandat sa nu speli haine. Pe 6 ianuarie preotii sfintesc apele si ofera agheasma credinciosilor, iar daca in aceasta zi credinciosii irosesc apa vor avea parte numai de necazuri. Daca ai haine ude, spalate intr-o zi anterioara, nu e bine sa le intinzi la uscat. Se spune ca duhurile necurate se ascund sub ele si bantuie locuinta.

2. Nu ai voie sa imprumuti bani, caci banii pe care ii dai cuiva in aceasta zi nu se vor mai intoarce niciodata, spun batranii. Nu se imprumuta nici obiecte valoroase din casa, pentru ca se spune ca vei avea parte numai de pagube intregul an.

3. Nu ai voie sa te certi cu nimeni. Se spune ca ziua in care a fost botezat Domnul Iisus este perfecta pentru impacari. Persoanele care ingroapa securea razboiului in aceasta zi vor avea parte numai de intelegere in familie si vor cunoaste prieteni adevarati in acel an.

4. Tot in aceasta zi e bine sa nu calatoresti. Este o zi in care crestinii trebuie sa fie impreuna, in familie.

CITESTE SI: Traditii si obiceiuri de Boboteaza

5. In ultimul rand, nu e bine ca in aceasta zi te gandesti la razbunare, chiar daca ti s-a facut o nedreptate. Persoanele care gandesc negativ si vor raul cuiva vor avea parte exact de ceea ce le doresc celorlalti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top