Connect with us

Revistateo.ro

Ce probleme de sanatate semnaleaza oftatul

Sanatate

Ce probleme de sanatate semnaleaza oftatul

De cele mai multe ori oftatul nu ne atrage atentia in mod special. Totusi, el poate semnala anumite probleme de sanatate.

In mod normal, un om ofteaza te aproximativ 10 ori pe ora. Suntem foarte obisnuiti cu acest obicei si de aceea nu ni se pare nimic in neregula. Oftam cand sunteti suparati, cand suntem stresati, sau chiar dupa o masa copioasa. Modul in care un om respira este extrem de important si indica prezenta anumitor boli. Oftatul apare atunci cand alveolele fac un efort suplimentar sa primeasca aer. In acel moment se elibereaza in corp anumite substate care mentin deschise caile respiratorii. De cele mai multe ori acesta este un mecanism de resetare al organismului.

CITESTE SI: DE CE SA BEI DIMINEATA APA CU MIERE DE ALBINE

CITESTE SI: CAPSUNILE POT VINDECA GASTRITA

Oftatul apare des atunci cand ritmul normal al respiratiei se deregleaza, in secial datorita unor emotii mai mult sau mai putin puternice (dezamagire, regret, spaima, stres, frustrare). Este un obicei involuntar care ajuta plamanii sa se echilibreze si corpul sa se relaxeze. Atunci cand acest obicei apare dupa un efort fizic sau dupa masa, poate indica faptul ca plamanii nu primesc suficient oxigen.

Medicii sunt de parere ca oftatul prea des indica prezenta unei boli la nivelul aparatului respirator. Printre aceste boli se numara: bronsita cronica, astmul bronsic sau efizemul pulmonar. In aceasta situatie vizita la medic este obligatorie. Pacientul va primi un tratament adecvat si o dieta.

Unele persoane care sufera de boli cardiovasculare ofteaza extrem de des. Daca acest simptom este insotit de dispnee (greutate in respiratie), cu siguranta este semnul unei boli de inima. Caz in care, de asemenea, trebuie contactat medicul specialist.

Sursa foto: scimex.org

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top