Connect with us

Revistateo.ro

Ce nu ti-a spus nimeni despre liposuctie

Sanatate

Ce nu ti-a spus nimeni despre liposuctie

Liposuctia este cea mai folosita operatie estetica de pe glob, si continua sa creasca numarul persoanelor care vor sa isi modeleze trupul cu ajutorul bisturiului. Totusi, exista informatii pe care oricine trebuie sa le stie inainte de a se a apuca de liposuctie.

“Trebuie subliniat faptul ca liposuctia nu este recomandata in cazul in care pacientul incearca sa reduca masa corporala per ansamblu. Liposuctia este utilizata pentru a reduce tesutul adipos din zone particulare ale corpului. Pierderile masive in greutate nu au fost considerate niciodata obiective ale acestei interventii estetice”, spune chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, pentru kudika.ro

Specialistul consultat de kudika a vorbit si despre periculozitatea unei asemenea interventii:  “Aparitia dispozitivelor de aspirare foarte mici, precum si utilizarea fluidelor pentru a facilita aspirarea grasimii a reprezentat un pas urias in dezvoltarea si cresterea sigurantei acestei tehnici, gradul de traumatism fiind redus considerabil. Mai mult, liposuctia se efectueaza sub anestezie intravenoasa, procedura sigura si cu un efect redus asupra starii de sanatate”

Pacientul trebuie sa fie motivat sa isi schimbe stilul de viata in urma primirii unui nou corp:  “Liposuctia are toate sansele sa aiba efecte permanente in cazul in care este ajutata si de motivatia pacientului de a face schimbari in stilul de viata, cum ar fi o dieta sanatoasa sau cresterea activitatii fizice. Un aport caloric exagerat dupa operatia de liposuctie va avea consecinte la nivelul tuturor celulelor grase din organism, dar cum in zonele operate sunt numeric mai putine celule grase acolo acumularea va fi mai mica decat in zonele neoperate”

Cat despre dilema ”liposuctie cu laser sau ultrasunete”, medicul estetician lamureste:   „Aceste proceduri, liposcutia cu laser sau cu ultrasunete, sunt preferate de chirurgii esteticieni pentru zonele corpului de o marime redusa, dispozitivele utilizate fiind la randul lor relativ mici, astfel incat incizia si efectul traumatic asupra tesuturilor inconjuratoare este redus. In ciuda beneficiilor noilor metode, utilizarea lor pentru zone ale corpului mai mari ar putea provoca mai multe dezavantaje decat beneficii. Un estetician cu experienta va putea sa recomande pacientului metoda cea mai potrivita pentru el”.

“Desi initial liposuctia a fost performata doar pe femei, pentru ca acestea apeleaza constant la tehnici de infrumusetare corporala, in ultimii ani interesul procedurii in randul barbatilor este din ce in ce mai crescut. Astazi, una din zece proceduri de liposuctie se face pe barbati si se estimeaza ca in viitor diferenta dintre numarul de femei si barbati care opteaza pentru o astfel de procedura va fi insesizabila”, conchide Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

 

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Cami

    2014-07-28T18:36:48+03:00 at 2014-07-28T18:36:48+03:00

    Mi-am facut liposuctie la doamna Dr. Silvia Stanculescu Vasalos si va spun cu mana pe inima ca este unul din cei mai buni chirurgic esteticieni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top