Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

Ce înseamnă dacă îl visezi pe Iisus

Apariția Mântuitorului în vise are o semnificație importantă, spun ezotericii. Află ce înseamnă dacă îl visezi pe Iisus!

Un lucru interesant este că nu doar credincioșii îl visează uneori pe Iisus Hristos în diferite ipostaze, vorbind cu ei sau doar privindu-i.

Cei mai mulți îl visează pe Iisus pe cruce, asta simbolizând suferința. Apariția lui Iisus în vis înseamnă perfecțiune, strălucire, nevoia de iubire și de înțelegere cu semenii.

Celebrul psihanalist Freud a descifrat astfel de vis analizând comportamentul oamenilor religioși din punct de vedere psihologic.

Psihanalistul austriac susține că persoanele care visează Divinitatea se confruntă cu propriile lor temeri despre moarte. În urma unor astfel de vise, mulți devin mai puțin temători și mai încrezători în viața de dincolo.

Pentru un alt filozof celebru, Carl Gustav Jung, apariția divinității în vise sugerează nevoia de dreptate căci reprezintă legea în toate aspectele ei, mai ales morale.

Rugăciunea Sfintei Cruci, care te protejează de rele

Doamne Iisuse Hristoase, dulce Mantuitorul sufletelor noastre, marturisim inaintea Ta, intru acesta zi a rastignirii Tale, in care ai patimit si ai luat moarte pe Cruce pentru pacatele noastre, ca noi suntem cei ce Te-am rastignit cu pacatele noastre, ca noi suntem cei ce Te-am rastignit cu pacatele noastre cele multe si cu faradelegile noastre cele rele.

De aceea ne rugam bunatatii Tale celei nemarginite, ca sa ne faci si pe noi partasi sfintelor Tale Patimi, cinstitelor rani si mortii Tale celei de viata facatoare, pentru ca sa ne invrednicim, prin Darul Tau, sa castigam si noi asemnea Tie, pentru dragostea Ta, precum Tu cel milostiv le-ai rabdat pentru mantuirea noastra, intarindu-ne pururea cu aceeasi putere si rabdare ce ai avut cand Te-au rastignit nemultumitorii evrei.

De aceea intareste-ne, Doamne, ca sa putem ridica cu bucurie de astazi inainte Crucea Ta cu deplina pocainta. Intristarea mortii Tale sa o simtim, precum au simtit-o Preasfanta Ta Maica, ucenicii Tai si mironositele femei; si ne inviaza simtirile noastre cele sufletesti, ca sa cunoastem moartea Ta, precum ai facut de Te-au cunoscut si zidirile cele neinsufletite, care s-au miscat la rastignirea Ta; cum Te-a cunoscut talharul cel credincios si, rugandu-ti-se, l-ai primit in Rai.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top