Connect with us

Revistateo.ro

Afla care sunt beneficiile uimitoare ale vitaminei D. Stiai ca previne inclusiv autismul? Are numeroase beneficii asupra sanatatii.

Sanatate

Beneficiile uimitoare ale vitaminei D. Previne inclusiv autismul!

Odata cu venirea primaverii, gandul ca vei iesi la soare iti aduce zambetul pe buze. Soarele stimuleaza productia de vitamina D, ceea ce aduce beneficii numeroase asupra sanatatii umane.

Un nivel optim de vitamina D in organism regleaza abilitatea corpului de a lupta impotriva infectiilor si inflamatiilor cronice. De asemenea, vitamina D produce peste 200 de peptide antimicrobiene, o substanta cu rol antibiotic. Studiile demonstreaza ca daca iti optimizezi nivelul de vitamina D din organism iti dublezi sansele sa ivingi cancerul la san, iti scazi nivelul colesterolului rau si chiar tii departe tulburari din spectrul autismului.

Vitamina D si cancerul la san

Pana la sfarsitul anului 2012 au fost publicate nu mai putin de 34.000 de studii referitoare la efectele pe care vitamina D le are asupra cancerului. Potrivit specialistilor, peste 90% din tipurile obisnuite de cancer la san sunt legate de deficienta de vitamina D.

Unul dintre cele mai recente studii a fost publicat in martie 2014 si a scos la iveala faptul ca dintre pacientii bolnavi de cancer la san, cei care aveau un nivel mai mare de vitamina D in organism aveau sanse duble de supravietuire, comparativ cu pacientii care aveau un nivel mic de vitamina D in organism. La studiul care a durat peste 9 ani, au participat peste 4.500 de persoane. “Atat timp cat erau prezenti receptori de vitamina D, cresterea celulelor tumorale era intarziata si impiedicate sa intre in sange. Receptorii se pierd doar cand tumoarea este foarte avansata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top