Connect with us

Revistateo.ro

Viata

Avocata Rodica Bucur: Israela a fost înmormântată

Israela a fost înmormântată deja, afirmă avocata Rodica Bucur. Trupul neînsuflețit al femeii de afaceri a fost repatriat în Israel, țară unde a fost îngropată.

„Trupul a fost repatriat și ieri a fost înmormântată cu toate ritualurile aferente,” a declarat Rodica Bucur, avocata Israelei Vodovoz, în exclusivitate pentru Spynews.

CITESTE SI: Cât de frumoasă e fata lui Mihai Gâdea! N-o să ghicești cu ce se ocupă! E deja vedetă

Israela, înmormântată după ritualurile evreiești

În religia mozaică, omul care trece la cele veșnice are parte de o altfel de înmormântare. După ce se constată decesul cuiva, urmează prima etapă a înmormântării numită Taharah, care reprezintă spălarea trupului înainte de a fi îngropat.

Sunt spuse mai multe rugăciuni pentru iertarea păcatelor, căci spălarea trupului simbolizează curățarea de toate relele.

Corpul decedatului este învelit într-o pânză albă numită „tachrichim”. Acesta nu va fi atins de nimeni, dar va fi supravegheat în permanență.

Tradiția iudaică spune că la înmormântare pot participa fete mai mari de 12 ani și băieți mai mari de 13 ani. Minorii nu prea au ce căuta la un astfel de eveniment dureros.

Un lucru extrem de interesant și controversat în același timp este că evreii nu prea sunt de acord cu autopsia și îmbălsămarea, însă Israelei i s-a făcut deja o autopsie. Dacă s-ar respecta cu strictețe această tradiție, persoana nu ar mai fi înmormântată respectându-se toți pașii.

La înmormântare se citesc psalmi (de obicei Psalmul 23) împreună cu rugăciunile El Maleh Rachamim și Ztiduk Hadin.

Rezultatele autopsiei arată că Israela a murit din cauza inelului gastric care s-a rupt. Ruperea acestuia a provocat hemoragie internă, informează Știrile PRO TV.

Medicii au descoperit că Israela nu a respectat recomandările după ce și-a pus inel gastric. La autopsie s-a mai descoperit că Israela a avut o moarte violentă.

„Am o boală grea, astm, şi trebuie să o ţin sub control. Nu pot să ies, aerul poluat din Bucureşti şi schimbările de temperatură pentru mine sunt otravă.

Am o boală cronică, nu primesc pe nimeni la mine. Eu fac 20 de paşi, la 50 de paşi devine greu. Eu îmi asum această izolare, nici copiii, nici nepoatele nu le primesc la mine. Creierul e OK”, a declarat Israela înainte să moară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Viata

To Top