Connect with us

Revistateo.ro

Viata

Astăzi sunt pomeniți Sfinții Gherasim, Pavel și Iuliana. Ce n-ai voie să faci toată ziua

E o zi importantă pentru creștinii ortodocși. Biserica îi pomenește pe Sfinții Mucenici Pavel și Iuliana, doi dintre cei mai importanți Sfinți a căror minuni sunt recunoscute de toate bisericile ortodoxe din lume.

Ce nu ai voie să faci astăzi: Este pomenit Sfântul Gherasim

Tot astăzi este pomenit și Sfântul Gherasim de la Iordan, care a trăit în secolul al XVII-lea. Se spune că Sfântul Gherasim avea o asemenea putere încât îl ascultau și fiarele sălbatice.

Se spune că Sfântul Gherasim a scos un ghimpe din piciorul unui leu, iar din acel moment toate animalele sălbatice se îmblânzeau când îl întâlneau.

Există și o rugăciune către Sfântul Gherasim de la Iordan, care spusă în fiecare dimineață și seara te apără de cele rele.

CITEȘTE ȘI: Ce n-ai voie să faci într-o zi de vineri din Postul Paștelui

„Locuitor pustiului si inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, parintele nostru Gherasim; si cu postul, cu privegherea, cu rugaciunea, ceresti daruri luand, vindeci pe cei bolnavi si sufletele celor ce alearga la tine cu credinta.

Slava Celui ce ti-a dat tie putere; slava Celui ce te-a incununat pe tine; slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri”, este rugăciunea care trebuie spusă astăzi către Sfântul Gherasim.

Astăzi nu e voie să faci curățenie, căci este sfânta zi de duminică și nici să speli haine de mână până seara. Este a doua zi de duminică din Postul Paștelui și este dezlegare la ulei și vin.

Tot astăzi e bine să te rogi pentru cei bolnavi, dar și pentru dușmani. Se spune că dacă te rogi pentru semenii tăi, Dumnezeu te va ajuta să obții tot ce îți dorești.

Pe 25 martie, în a IV-a duminică din Postul Paștelui este Bunavestire, zi în care se dă dezlegare la pește.

Duminica viitoare, 11 martie, va fi pomenit de către Biserică Sfântul Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Viata

To Top