Connect with us

Revistateo.ro

Alimentele care nu te lasa in pace. 8 alimente-yummy care provoaca mereu foame

Sanatate

Alimentele care nu te lasa in pace. 8 alimente-yummy care provoaca mereu foame

Iata 8 dintre alimentele pe care le mananci pentru ca sunt ”yummy” dar, in realitate, te trag in capcana.

Exista produse alimentare pe care oricat de mult le-ai manca iti creeaza pofta de mancare, si asta… nu e tocmai bine. In acest fel apar problemele obezitatii.

Pizza. Datorita concentratiei de faina alba, branza procesata, conservanti si ulei hidrogentat, nivelul de zahar din sange iti va creste considerabil iar asta se traduce cu pofta de foame.

CITESTE SI: ALTE ALIMENTE CARE ITI DAU SENZATIA DE FOAME

Indulcitorii artificiali. Felul in care indulcitorii din sucuri si cafele pacalesc creierul pare incredibil. In momentul in bei sucul racoritor sau ice-coffee, creierul tau este imbatat cu apa rece ca va primi o portie dulce de energie. Acest proces de inselaciune a simturilor poate afecta serios centri din creier care controleaza apetitul.

Pastele. Prea multi carbohidrati au un efect de recul. Pancreasul tau epuizeaza din cauza macaroanelor si a altor paste fainoase si nu mai este capabil sa produca insulina, moment in care se creeaza din nou senzatia de foame.

Alcoolul. La fiecare trei pahare de alcool, indiferent ca este bere, vodka sau vin, senzatia de satietate scade cu 30%. Inca ceva: bauturile golesc rezerva de carbohidrati, ceea ce inseamna o pofta mai mare de carbohidrati.

CITESTE SICELE 4 MOTIVE CARE DECLANSEAZA FOAMEA

Fast food. Fiecare ingredient dintr-un hamburger te face sa il doresti tot mai tare. Grasimile din fast food sunt periculoase pentru intestin: il pot inflama distrugand substante ale organismului care controleaza apetitul.

Gustari sarate. Chipsurile extrem de sarate te provoaca sa mananci ceva dulce dupa aceea. Acestea iti stimuleaza la maximum productia de insulina, pentru ca pe urma sa o reduca.

Sucurile naturale. Desi sunt bogate in vitamine si nutrienti, nu trebuie exclus nivelul de zahar din acestea. La fel ca si gustarile sarate, un pahar de suc iti va creste nivelul de zahar din organism pentru a-l reduce mai apoi creand astfel senzatia de foame.

Painea alba. Este de departe cel mai mare provocator de foame din toate alimentele enumerate mai sus. Cei care consuma mai mult de doua felii de paine pe zi risca sa devina obezi in urmatorii ani, cu un procent de pana la 40% certitudine.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top