Connect with us

Revistateo.ro

Ai picioarele umflate? Iată câteva remedii rapide

Sanatate

Ai picioarele umflate? Iată câteva remedii rapide

Dacă te confrunți cu problema picioarelor umflate este foarte important să păstrezi un stil de viață activ. Unul dintre principalele motive pentru care ți se umflă picioarele este circulația proastă a sângelui, așa că trebuie să îți stimulezi organismul din acest punct de vedere. Încearcă să faci sport cle puțin 30-40 de minute pe zi, iar ori de câte ori ai picioarele umflate fă câteva exerciții ușoare pentru a stimula sângele să circule. Poți încerca yoga. Astfel vei încerca multe poziții care te obligă să îți ții picioarele deasupra capului, iar asta reduce inflamația.

CITEȘTE ȘI: ALIMENTE CARE COMBAT EFECTUL NOCIV AL RAZELOR UV

Ridică-ți picioarele deasupra nivelului inimii și menține-le timp de câteva secunde în această poziție. Repetă exercițiul timp de 10 minute și vei vedea îmbunătățiri considerabile. Poți face acest exercițiu atunci când stai în pat, sau chiar pe scaun, important este să îl repeți de 2-3 ori pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate.

Limitează consumul de sare. Sarea este esențială pentru buna funcționare a organismului, însă știm cu toții cât de dăunătoare pote fi atunci când este consumată în cantități mari. Dacă reduci consumul de sare vei vedea schimbări pozitive în viața ta, printre care ameliorarea inflamației picioarelor. Pe lângă sare, experții spun că ar trebui să renunți și la fumat, deoarece acesta poate fi un factor care contribuie la problema picioarelor umflate.

Hidratarea este esențială pentru bunăstarea organismului, iar când vine vorba despre picioarele umflate este cu atât mai importantă. Consumă cel puțin 2.5 litri de apă plată pe zi pentru a ajuta la detoxifierea corpului și a reduce inflamațiile. Totodată, se recomandă băile calde la picioare, atunci când vrei să apelezi la un remediu instant. Poți prepara o soluție din apă, lapte, suc de lămâie și ulei de măsline. Ține picioarele îmnuiate în acest amestec timp de 20 de minute și vei vedea schimbare.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top