Connect with us

Revistateo.ro

secrete

Stil de viata

7 secrete anti-aging de la cel mai batran medic din lume. Al cincilea te va soca!

Cel mai batran medic practicant din lume este un japonez in varsta de 103 ani, care iti ofera cateva sfaturi pentru a-ti prelungi viata!

Shigeaki Hinohara este cel mai longeviv medic. El a refuzat sa iasa la pensie si foarte activ chiar si la 103 ani: lucreaza la spital, tine prelegeri si cursuri. A publicat 150 de carti, vandute in milioane de exemplare. Iata cateva secrete din invataturile medicului:

1. Nu stresa corpul

Primul dintre secrete arata ca energia vine din echilibrul organismului. Pentru a se mentine, corpul nu are nevoie de reguli drastice, ci de libertate. Exact ca atunci cand erai copil si aveai o multime de energie.

2. Pastreaza o greutate normala

S-a observat ca toti oamenii care traiesc mult au avut o greutate medie, niciunul nu a fost supraponderal. Medicul spune ca micul dejun pe care il ia zilnic contine: o ceasca de cafea, un pahar cu lapte si suc de portocale. De asemenea, sustine consumul uleiului de masline si recomanda un consum redus de carne.

3. Planifica, planifica!

Este foarte important ca activitatile pe care le faci zilnic sa fie planificate. Mai mult, planurile de vacanta sau de sarbatori, realizate din timp, iti ofera perspectiva, deci motivatie de a munci si de a fi atent la sanatate.

CITESTE SI: 5 REGULI ale dietei Okinawa. Vezi SECRETUL celor mai logevivi oameni de pe planeta

4. Comunica!

Este important sa vorbesti cu cei din jur: acest schimb de experiente este benefic pentru bunastarea creierului. Invatandu-i si pe ceilalti ceva ce stim este unul dintre acele secrete care ne prelungesc viata.

5. Nu te baza pe medici

Cel mai surprinzator dintre secrete! Poate tocmai datorita meseriei de medic, japonezul in varsta de 103 ani este in masura sa spuna ca nu trebuie sa ne gandim ca medicii reprezinta solutia, in cazul in care nu suntem atenti la sanatate. Nu, spune el, secretul este ca noi sa fim atat de atenti la bunastarea organismului nostru, incat sa nu apelam la medici.

CITESTE SI: Câți ani trăiește fiecare zodie

6. Urca pe scari

Mersul pe jos si orice tip de exercitiu fizic este recomandat pentru o viata lunga si sanatoasa.

7. Distreaza-te!

Medicul japonez spune ca un pic de distractie este exact acel lucru care condimenteaza viata. Fa ceva ce iti place din cand in cand si vei simti cum intineresti!

Tine cont de aceste secrete si sigur vei ajunge sa ai un stil de viata mai sanatos si te vei simti implinit!

Sursa foto: jahrhundertmensch.eu

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top