Connect with us

Revistateo.ro

Aperitive

7 rețete cu vinete pe care nu ți le-a spus nimeni

Vinetele sunt mult mai versatile decât ne-am imaginat. Acestea pot fi folosite într-o serie de rețete spectaculoase, fie că sunt sărate sau dulci. Descoperă-le!

7 rețete cu vinete pe care nu ți le-a spus nimeni:

1. SUPĂ CREMĂ DE VINETE

Aceasta se prepară ca orice supă normală. Vinetele se trec prin răzătoare înainte de a le introduce în supă. Ai nevoie doar de 3 vinete mari, sucul de la o lămâie, legume cât mai proaspete, apă și 150 mililitri de cremă de lapte sau iaurt natural.

CITEȘTE ȘI: CUM SE PREPARĂ CORECT SALATA CU VINETE

2. SANDWICH DE VINETE

Ai nevoie de pâine pentru sandwich, vinete fierte, brânză și sosuri preferate. Se trece în sandwich maker și e gata în doar 5 minute.

3. CROCHETE CU VINETE ȘI MOZZARELLA

Crochetele se fac din vinete pisate bine de tot (mai întâi fierte, apoi făcute piure). În interiorul crochetelor pune o felie de brânză sau cașcaval pentru un gust delicios. Se pun la prăjit ca orice crochete normale (date cu făină, ou și pesmet).

4. VINETE UMPLUTE LA CUPTOR

Scoate compoziția dintr-o bucată din această legumă și păstreaz-o pentru rețeta de maioneză. Acum, poți folosi coaja ca depozitar pentru o umplutură de carne, orez și legume delicioase pe care să o bagi apoi la cuptor, întocmai cum procedezi cu ardeii umpluți puși la fiert.

5. OMLETĂ CU VINETE

Fierbe leguma și apoi tai-o bucățele cât mai mici pe care să le introduci în omleta ta. N-ai mâncat în viața ta niște ouă atât de delicioase!

6. VINETE PANE CU CURRY ȘI PUI

Cu siguranță ai auzit de vinetele pane, dar niciodată nu le-ai mâncat cu curry și piept de pui. Încearcă această combinație și-ți vei linge degetele!

7. DULCEAȚĂ DE VINETE

Ai nevoie de 1 kilogram de vinete, 800 grame de zahăr, 500 grame de miere, 150 grame miez de nucă, zeama de la o lămâie, 1 baton de vanilie, o linguriță de piper măcinat și o jumătate de linguriță de ghimbir pudră. Faceți separat un sirop din apă, zahăr, zeama de lămâie și vanilia pe care o aveți.

Între timp fierbeți vinetele și apoi faceți-le sub formă de piure. Amestecați vinetele cu siropul creat. Adăugați nuca măcinată și lăsați vinetele cu nucă în sirop timp de două zile. A treia zi, puneți vinetele cu sirop la foc mic timp de 20 de minute, iar apoi lăsați-le la răcorit puțin. Ultimul pas este simplu: adăugați mierea și puneți dulceața în borcane.

Sursa foto: bien-informado.com.mx

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Aperitive

To Top