Connect with us

Revistateo.ro

munca

Stil de viata

500 de LOCURI DE MUNCA in afara. Uite cum poti aplica!

Daca doriti sa lucrati in strainatate, puteti gasi un loc de munca intr-una din cele 6 tari europene care au anuntat posturi vacante pentru romani, in diverse domenii de activitate.

Conform ANOFM, mai multe tari din Spatiul Economic European au posturi vacante pentru romanii dornici sa lucreze in strainatate. In total sunt 576 de posturi, iar programul prin care pot aplica este EURES Romania. Cele mai multe locuri de munca sunt in Germania si Marea Britanie, iar celelalte tari cu joburi disponibile sunt: Republica Ceha, Slovenia, Suedia si Spania.

CITESTE SI: Aceste zodii își schimbă locul de muncă la vară

In Germania sunt 236 de posturi disponibile, in domeniul HoReCa, pentru bucatari, ospatari, personal in industria gastronomiei, in domeniul auto, in domeniul electronic, in constructii si ca agenti de paza.

Marea Britanie a scos 158 locuri de munca prin programul Eures. Domeniul cu cele mai multe joburi este cel medical, cu posturi de asistenti, anestezisti, ingrijitori si in domeniul social.

In tari precum Marea Britanie sau Germania, salariul mediu este de 1500 de euro, deci cam aceasta ar fi suma pentru care pot lucra angajatii romani. Desigur, salariul variaza in functie de gradul de pregatire, experienta si cunostintele de limba straina.

CITESTE SI: Cum trebuie să trimiți corect un e-mail la locul de muncă

Daca vreti sa lucrati in Republica Ceha, puteti alege din 145 de locuri de munca, majoritatea ca lucrator in industria usoara.

In Suedia sunt 35 de locuri de munca pentru romani, in domeniul mecanicii auto.

Slovenia are disponibil un singur loc de munca – sofer pe autocamion, iar in Spania este un post de maseur vacant.

Cei interesati pentru un loc de munca in strainatate prin programul EURES pot accesa site-ul www.eures.anofm.ro sau pot fi indrumati de catre un consilier, la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de resedinta.

Sursa foto: isironline.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top