Connect with us

Revistateo.ro

5 secrete ale laptelui: Cum lupta alimentul-minune cu razele ultraviolete

Sanatate

5 secrete ale laptelui: Cum lupta alimentul-minune cu razele ultraviolete

Laptele: rece sau fiert, cu sau fara grasimi, este unul dintre cele mai bune medicamente pe timp de vara. Acesta poate fi folosit ca demachiant sau ca tratament impotriva arsurilor. Iata cateva dintre proprietatile neobisnuite ale laptelui:

1. Lapte pentru demachiere. In timpul zilei, datorita machiajului, fata se incarca si, seara, are nevoie de un respiro. Daca nu aveti la indemana produse de demachiere, aflati ca laptele actioneaza foarte bine ca demachiant. Acesta curata tenul si il hidrateaza in acelasi timp, spre deosebire de alte produse cosmetice care doar hidrateaza tenul. Puteti amesteca laptele praf cu putina apa calda pana veti obtine o lotiune magica cu care va puteti demachia usor.

2. Razele ultraviolete reprezinta cel mai mare pericol atunci cand ne aflam la bronzat pe plaja ori la piscina. Pentru a obtine un bronz perfect, dam banii pe creme si lotiuni care sa ne ajute in obtinerea acestuia. Nu doar ca bronzul nu apare de cele mai multe ori, dar cremele de protectie solara lasa in urma niste arsuri pe care va trebuie pe urma sa le tratam. Solutia cea mai simpla vine tot cu laptele praf: doua linguri din acesta plus doua pahare de apa si un praf de sare. Rezultatul obtinut din amestec se va aplica in zonele arse de soare.

3. Daca mai scrieti cu stiloul in amintirea perioadei in care umblati la scoala, cu siguranta va confruntati cu petele de cerneala. Hainele patate de cerneala sau fata de masa va scot din sarite, insa nu este cazul. Daca lasi articolul vestimentar in lapte pana a doua zi cand il vei spala cu detergent, situatia este deja sub control. Laptele actioneaza foarte bine impotriva petelor de cerneala.

4. Hidrateaza mainile. Uneori, pielea mainilor se usuca mai greu si devine mai aspra decat restul partilor corpului. In cazul in care nicio crema de maini nu te-a satisfacut pana acum, alege laptele. Poti folosi cateva picaturi de lapte, de trei ori pe zi, pentru a te spala pe maini si a le masa. Dupa numai o saptamana, vei vedea cum asprimea incepe sa dispara si mainile tale devin mai fine.

5. Scade apetitul pentru mancare. Cu 15 minute inainte de fiecare masa, daca doresti sa scazi apetitul pentru mancare, bea un pahar rece de lapte deoarece te va ajuta sa nu mai mananci atat de mult in timpul mesei. De cele mai multe ori mancam fara sa avem nevoie de un volum foarte mare de mancare, iar laptele, prin proteinele sale, iti da senzatia de suprasaturatie, astfel incat nu vei mai simti nevoia sa termini tot de pe masa, chiar si din alte farfurii.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top