Connect with us

Revistateo.ro

neregulata

Educatie

5 motive care te fac sa ai MENSTRUATIA NEREGULATA

Ai probleme cu menstruatia si ba iti intarzie, ba vine mai devreme? Sunt cativa factori minori care provoaca menstruatia neregulata, dar poate fi vorba si despre o problema grava de sanatate.

Daca te-ai speriat atunci cand ti-a venit menstruatia mai devreme, afla ca sunt cateva cauze de care nu trebuie sa te temi. Depisteaza daca este un motiv banal sau daca aceasta problema ascunde o afectiune.

In mod normal, un ciclu menstrual dureaza intre 21 si 35 de zile, in medie 28 de zile. Orice iese din acesti parametri este considerat anormal si poate fi simptom al unei afectiuni.

CITESTE SI: Sex in timpul menstruatiei: da sau nu?

De ce iti vine menstruatia mai devreme?

Acest lucru se poate intampla din cauza pilulelor contraceptive, caz in care este bine sa discuti cu medicul ginecolog pentru a-ti recomanda alte pastile. De asemenea, poti sangera mai devreme decat e normal daca ai schimbat masura de contraceptie: de exemplu, atunci cand renunti la pilule, se pot produce dereglari hormonale care sa iti afecteze functionarea ovarelor.

In cel mai rau caz, poate fi vorba despre un avort spontan al unei sarcini despre care nu stiai. Daca banuiesti ca este posibil asa ceva, mergi urgent la medic.

De ce poate intarzia menstruatia?

Este posibil ca ciclul menstrual sa se deregleze din cauza unei pierderi mari in greutate. Acelasi lucru se intampla si daca te ingrasi brusc. Si daca mergi prea mult la sala de sport risti sa suferi de o dereglare hormonala.

CITESTE SI: Nu consumati cafea in timpul menstruatiei! Iata de ce!

CITESTE SI: De ce (nu?) au voie sa intre femeile in biserica, IN PERIOADA MENSTRUATIEI

Alimentatia nesanatoasa, fumatul, consumul de droguri, cafea sau alcool pot duce la o menstruatie neregulata.

Un alt factor demn de luat in calcul este stresul, care afecteaza functionarea ovarelor si provoaca dereglari hormonale.

Poate fi un semn ca suferi de ovare polichistice, asa ca, daca menstruatia este neregulata pe o perioada lunga, mergi la ginecolog pentru analize.

Grav este ca o menstruatie neregulata este o problema pentru femeile care vor sa ramana insarcinate, mai ales daca nu au ovulatie lunar. Daca vrei sa devii mama si ai acest simptom, fa cateva analize, la recomandarea medicului.

ATENTIE: acest articol este scris cu titlu informativ si nu inlocuieste vizita la medicul specialist.

Sursa foto: fitgirlsindia.files.wordpress.com

Alte articole pe aceeasi tema: Igiena intimă corectă în timpul menstruației

REGULI pentru igiena intimă în timpul menstruației:

1. Atenție la compoziția tampoanelor pe care le folosești în perioada critică a lunii. Multe dintre ele conțin plastic și substanțe chimice care în contact cu pielea pot provoca iritații dureroase. Bumbacul este materialul ideal pe care îl poți folosi, ce nu creează în mod garantat mâncărimi sau alergii.

2. Același lucru este valabil și cu lenjeria intimă. Alege chiloții de bumbac pentru a ține la depărtare alergiile și iritațiile provocate de plastic.

3. Evită să folosești produse parfumate sau care conțin alcool deoarece acestea provoacă roșeață instantaneu și pot duce la usturime insuportabilă.

4. Spală-te mai des, nu exagera cu dușurile vaginale. Vaginul are propriul său sistem de protecție iar excesul de apă caldă în contact cu acesta poate distruge PH-ul natural al organului tău genital.

5. Dacă vrei să folosești săpun pentru zona intimă, caută unul cât mai simplu, pentru a nu altera PH-ul natural al vaginului.

6. Nu folosi lenjerie intimă strânsă de corp deoarece favorizează umiditatea, iar mediul umed este ideal pentru bacterii.

7. Folosește tampoane sau comprese în funcție de fluxul scurgerilor. Dacă te confrunți cu sângerări normale, schimbă tamponul o dată la 6 ore. Dacă sângerarea este ceva mai abundentă, schimbă-l mai des, chiar și la două ore.

8. Pentru a preveni o stare perfectă din punct de vedere imnunologic, nu uita de alimentație: o dietă echilibrată va reduce durerile din timpul menstruației.

9. Înainte de orice îndoială sau deranj în această perioadă, consultă medicul ginecolog și explică-i fără rușine ceea ce ți se întâmplă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top