Connect with us

Revistateo.ro

sarcina

Sanatate

4 plante interzise in sarcina. Ai grija sa nu le folosesti!

Sarcina este o perioada speciala, in care femeia este raspunzatoare pentru doua suflete. Pentru a avea certitudinea ca ai grija de bebelusul tau asa cum trebuie, este bine sa consulti medicul de fiecare data cand ai indoieli in legatura cu un aliment consumat in lunile de sarcina.

Chiar daca, in mod obisnuit, sunt recomandate pentru diverse afectiuni, unele plante sunt strict interzise in perioada sarcinii. Acestea pot avea simptome neplacute, pot provoca hemoragii sau chiar avortul spontan. Asa ca este bine sa fii atenta! Afla care sunt plantele interzise in cele 9 luni de sarcina!

1. Salcia este complet interzisa, caci poate avea drept efect avortul.

2. Cretisoara intareste peretii uterini, de aceea poate cauza avortul spontan sau malformatii ale fatului. Sarcina nu iti permite sa o consumi.

3. Menta constipa, de aceea este contraindicata in sarcina.

4. Crusinul, cimbrul si lemnul dulce favorizeaza contractiile, deci pot cauza avortul spontan sau nasterea prematura. Mai bine nu risca si evita-le.

CITESTE SI: Metoda calendarului te ajuta sa ramai insarcinata

Multe astfel de plante medicinale sunt periculoase daca esti insarcinata, asa ca este bine sa consumi cu moderatie orice ceai, remediu naturist sau condiment, pentru a nu stresa fatul. Dintre plantele recomandate in sarcina este ghimbirul, pentru ameliorarea starii de greata, insa nu este permis in cantitati mari. De asemnea, pentru a evita aparitia infectiilor sau a racelilor, se poate consuma putin usturoi.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top