Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

Sărbătoare azi: Sfântul Cuvios Ilarion. Rugăciunea care te apără de blesteme

Un mare sfânt este pomenit astăzi în Biserica Creștin Ortodoxă. Sfântul Cuvios Ilarion a fost hirotonit preot și a fost ales egumen al Mănăstirii Pelechit.

Astăzi, creștinii spun o rugăciune despre care se crede că face miracole. Este vorba de rugăciunea adresată Sfântului Ilarion.

„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai facut ostenelile tale insuţit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Ilarion, părintele nostru.

CITESTE SI: Postul Paștelui 2018. Ce nu ai voie să faci in MARELE POST

Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre”, este rugăciunea pe care o spun creştinii ortodocşi în ziua de 28 martie.

Ce nu se face în zilele de vineri din Postul Paștelui

Părintele Ilie Galaction ne-a lăsat moștenire o serie de poveți despre comportamentul corect pe care trebuie să îl adoptăm în Postul Mare.

Se știe că în zilele de vineri din post nu se spală haine, nu se face curățenie și nu se consumă produse alimentare de proveniență animală.

Conform Părintelui Galaction, trebuie să avem în vedere că a ține post nu este ușor, că există o orânduială în toate.

Călugărul de la Mănăstirea Sihăstria postea miercurea și vinerea până seara, iar felul în care ținea post este un exemplu pentru toți creștinii.

„Părinte, i-a zis ucenicul lui, ziua este mare, iar tu eşti în vârstă şi neputincios. Nu este mai bine să mănânci mai devreme?

Odată, a răspuns acela, un sfânt a văzut că duceau un mort la groapă. În faţă şi în spate îl însoţeau doi îngeri frumoşi. „Cine sunteţi voi?”, a întrebat sfântul. „Eu mă numesc Miercuri, iar eu Vineri, i-au răspuns îngerii.

Am venit aici, cu poruncă de la Domnul, să ajutăm acest suflet, pentru că toată viaţa lui a postit miercurea şi vinerea, ca să amintească de Patimile Domnului.”

De atunci, a completat Părintele Galaction, nu am mâncat niciodată în aceste zile, ca să mă ajute şi pe mine Miercuri şi Vineri la ceasul morţii mele”, notează doxologia.ro.

Fragmentul face parte din cartea „Minuni ale Sfinţilor Îngeri”, Editura Bunavestire, Bacău, 2002, p. 213, scrisă de Ion Andrei Țârlescu.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top