Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

Rugăciunea către Sfântul Agapie pe care trebuie să o rostești mâine

Mâine este pomenit Sfântul Agapie în Biserica Creștin Ortodoxă. Există o rugăciune către acest sfânt important care ne protejează de rele și care ne dă puterea necesară să trecem cu bine de Postul Mare.

Rugăciunea către Sfântul Agapie

„Mucenicii Tai, Doamne, intru nevointele lor, cununile nestricaciunii au dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori au invins; zdrobit-au si ale demonilor neputincioasele indrazniri.

Pentru rugaciunile lor mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule”, este rugăciunea pe care e bine să o spui mâine.

În Postul Paștelui se sfințesc și casele

Sfintirea caselor este echivalenta cu spovedania pentru om. Casele nu se sfintesc doar de Boboteaza, la inceput de an, ci si in Postul Pastelui, lucru stiut de putini credinciosi.

Preotul improspateaza prin apa sfinfita harul primit la botez si protejeaza casele de pacate si tentatiile necurate care se inmultesc in perioada celui mai aspru post din an.

CITEȘTE ȘI: Ce n-ai voie să faci într-o zi de vineri din Postul Paștelui

1. Prin sfestanie (sfintirea locului) se indeparteaza toate gandurile necurate care circula in camin. Omul sfinteste locul, dar il si poate innegri. Cu alte cuvinte, faptele noastre se rasfrang asupra mediului inconjurator, asupra locuintei si a obiectelor pe care le folosim des.

2. Casa trebuie sfintita numai de catre un preot autorizat de Biserica Ortodoxa Romana. Acesta trebuie sa aiba la el Sfanta Scriptura, apa sfinfita si cateva crengi de busuioc, simboluri esentiale pentru acest ritual.

3. Sfintirea locului ne duce mai aproape de Dumnezeu si indeparteaza raul sub orice forma ar fi prezent acesta. Daca remarci ca animalele de companie se comporta ciudat ori incep sa scoate tot felul de sunete, ele iti transmit ca locul in care traiesti este inconjurat de elemente negative.

Sfintirea casei nu tine cont neaparat de sarbatori. Preotul poate savarsi sfestania ori de cate ori credinciosul o cere. In vechime, in unele regiuni (mai ales la sate), casa era sfinfita in prima zi a fiecarei luni.

Postul Pastelui este considerat cel mai aspru post din an si ofera un moment prielnic pentru eliberarea de rau si improspatarea energiei locuintei noastre.

Preotul rosteste cateva rugaciuni speciale pentru alungarea duhurilor rele, iar crestinii trebuie sa sarute crucea si sa puna pe masa sare si paine.

Daca sfintirea are loc intr-o zi cu dezlegare la vin, e bine sa fie pusa pe masa o carafa cu vin, intrucat vinul simbolizeaza sangele Domnului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top