Connect with us

Revistateo.ro

File de curcan in citrice cu mere dulci-acrisoare

Mancaruri

File de curcan in citrice cu mere dulci-acrisoare

300g piept de curcan
Salvie
Ulei extravirgin de masline
2 portocale
1 lamaie
2 fire de usturoi proaspat
100ml vin alb
40 ml coniac
3 mere renette
30 g unt
Sare
Piper
2 linguri de faina
1 lingura de miere

Se condimenteaza curcanul cu sare piper, suc de portocale, lamaie, salvie si se acopera cu folie transparent si se pune in frigider 2 ore.
Se aromatizeaza un pic cu ulei si un pic de unt in tigaie cu coaja de la portocala cu coaja de la lamiae, un pic de salvie si firicele de usturoi proaspat.
Se scot toate ingredientele dupa ce au fost lasate 10 min la foc mic, si se pune in loc pieptul de curcan, care a fost trecut inainte prin faina, si se stinge cu vin si apoi cu coniac si sa adauga mierea.
Cand este gata curcanul, se scoate, si in sosul propriu se trag merele taiate cubulete cu salvie , intr-un pic de unt, se sareaza si se stinge cu vin alb.
Se pun merele in farfurie si peste se aseaza curcanul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Mancaruri

To Top