Connect with us

Revistateo.ro

Cum faci cel mai delicios grătar

Sfaturi

Cum faci cel mai delicios grătar

Te întrebi cum faci cel mai delicios grătar? Ei bine, sunt câteva secrete pentru a ajunge la rezultatele dorite. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba.

Cum faci cel mai delicios grătar. Secretele pe care trebuie să le cunoști

1. Ar trebui să marinezi ingredientele. Astfel carnea va fi mult mai gustoasă. Este bine să pregătești cu o zi înainte amestecul în care să lași carmea până în ziua următoare. Amestecă sare, piper, ierburi aromate la alegere, boia (dulce sau iute), usturoi, ulei (de preferat de măsline) și zeamă de lămâie.

Pune carnea în acel amestec până a doua zi. Este bine să stea la frigider. Astfel, aromele se vor combina. De asemenea, carnea va deveni mai fragedă. Va fi delicioasă pregătită la grătar.

2. Ai grijă cum așezi carnea pe grătar. Este foarte importat să știi cum se pune carnea pe grătar. Asta deoarece căldura se distribuie diferit pe suprafața acestuia. Astfel, pe centrul grătarului temperatura este mai ridicată.

CITEȘTE ȘI: Grătarul perfect? Asa se obține cea mai suculentă carne

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă pui gheață pe carnea de pe grătar

De aceea, carnea care se prepară mai greu trebuie să fie pusă pe partea de mijloc a grătarului. Astfel, vita, mielul și porcul sunt potrivite pentru acea suprafață. Evită să pui accolo carnea de pui sau peștele.

3. Curăță grătarul și unge-l cu ulei înainte de a pune carnea. Amintește-ți să cureți bine grătarul înainte de a pune carnea pe el. De asemenea, când grătarul începe să se încingă, este indicat să îl ungi cu puțin ulei. Astfel carnea nu se va lipi.

4. Nu uita să pregătești și legume la grătar. Chiar dacă îți place foarte mult carnea, ar fi bine să consumi și legume la grătar, nu numai produse de origine animală. Poți folosi vinete, dovlecei, ardei, roșii și orice altceva. Legumele pot fi asezonate cu sare, piper, ulei de măsline. Când carnea este gata, poți pune pe grătar și legumele. Sunt gata în aproximativ 10 minute.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sfaturi

To Top