Aperitive
CREMA DE NAUT , ANDIVE STUFATE SI PROSCIUTO
200 gr de naut fiert
40 gr prosciutto
1 cartof
O lingura smantana
200 ml lapte
400 ml supa de legume
50 gr morcov
50 gr telina
4 frunze de slavie
2 frunze de dafin
1 betisor de rozmarin
30 gr ceapa hasma
250 gr andive
1 lingura de otet balsamic
Ulei extra virgin de masline
Sare si piper
Se caleste un pic ceapa intr-o oala,se adauga morcovi taiati subtire. Se adauga supa de legume,si un bouquet garni, un cartof taiat cubulete si cand se fierbe cartoful se adauga nautul( gata fiert) si se clocotese cateva minute. Se scote bouqet-ul garni,se trece totul la mixer, se adauga lapte si se pune pe foc .Se reduce prin fierbere pana la consistenta dorita.Cand este gata, se adauga smantana.
Se trage repede in tigaie cu ulei de masline prosciutto( speck) un pic de ceapa si andivele taiate julien.Se sting cu otetul si se pune sare si piper. Se pune pe o farfurie crema de naut si se aseaza andivele. Se orneaza cu cateva feliute de prosciutto ( pe care le-am lasat la cuptor 40 de min, pe o hartie de copt, ca sa se deshidrateze).