Connect with us

Revistateo.ro

Aperitive

Zacusca de vinete – reteta simpla, traditionala stiuta de PUTINE gospodine

Este consistenta, e traditionala, de post si nu te costa foarte mult. Ce mai astepti sa faci cea mai buna zacusca?

Ca sa obtii o zacusca buna, ai nevoie de timp, rabdare si legume de calitate! Dupa ce te-ai pregatit cu aceste „ingrediente”, foloseste reteta urmatoare pentru a obtine o mancare delicioasa.

Alaturi de gustoasele vinete, ardeii si gogosarii ii vor oferi o aroma inconfundabila. Cantitatile sunt pentru aproximativ 8 borcane de 400 de grame.

INGREDIENTE

3 kilograme de vinete
1 kilogram de ardei kapia
1 kilograme de gogoşari
jumatate de kilogram de ceapă
250 ml de ulei

Crezi ca e complicat sa coci legumele? VEZI AICI Cea mai usoara metoda ca sa cureti vinete si ardei copti

Stiai ca vinetele sunt bune pentru creier si inima? Afla DE CE!

1,5 litri de suc de rosii
3 foi de dafin
2 ardei iuti
o lingurita de sare
10 de boabe de piper
o jumatate de lingurita de zahar

PREPARARE

Curata ceapa, tai-o in cuburi potrivite si pune-o in ulei la foc mic, pentru a se inmuia. Vinetele, ardeii, si gogosarii copti se maruntesc. Daca iti place zacusca fina, ii poti trece prin masina de tocat, insa daca vrei sa simti bucatile de legume, le poti taia la cutit.

Cand s-a inmuiat ceapa, adauga restul legumelor si mirodeniile. Ardeiul iute se taie marunt si poti folosi mai mult daca nu e foarte picant sau iti place mancarea mai iute. Lasa aproximativ jumatate de ora si adauga sucul de rosii. Fierbe cel putin 2 ore, pana scade si nu mai este apoasa.

Sterilizeaza borcanele (le poti tine in cuptorul cu foc mic timp de 15 minute) si, dupa ce se racesc, pune in ele zacusca. Pentru a se pasteuriza, borcanele se fierb intr-un cazan cu apa timp de 1 ora.

Secretul acestei retete este combinatia intre dulce si picant, folosind zahar si ardei iute. Zaharul se combina excelent cu sucul de rosii, iar gustul picant face zacusca delicioasa!

Iar inainte de a-ti spune „Pofta buna!”, iata inca un truc util: daca te-ai saturat de paine si vrei sa incerci o combinatie noua cu zacusca, consum-o impreuna cu… paste. Fierbe pastele preferate si, in loc de sos, pune zacusca. Este excelenta!

Pofta buna!

La ce mai folosesti vinetele? Descopera 7 rețete cu vinete pe care nu ți le-a spus nimeni

VEZI SI: Greșeala pe care o facem cu toții. Cum se prepară corect SALATA DE VINETE

Sursa foto: ethnorofood.svtdr.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Aperitive

To Top