Connect with us

Revistateo.ro

Ce nu se face în Miercurea Luminată

Credinta

Ce nu se face în Miercurea Luminată

Femeile au o serie de interdicții în Miercurea Luminată. Este una din cele mai importante zile din Săptămâna Luminată.

Ce nu se face în Miercurea Luminată

În această zi importantă, care poartă numele de Sfânta Mercurie, doar bărbații au voie să muncească. Se spune că femeile care muncesc de Sfânta Miercuri nu vor fi niște bune gospodine și prin încălcarea acestei interdicții atrag năpasta asupra casei.

Se spune că femeile măritate care aleg să muncească în locul bărbaților, pentru că aceștia sunt leneși, se vor confrunta cu multe pagube. Rozătoarele vor mânca răsadurile din ogradă, iar vulpea va fura găinile.

Mai mult, se spune că persoanele care mor în această săptămână vor ajunge direct în Rai. Începând cu ziua Invierii Domnului, porțile Raiului s-au deschis, iar credincioșii care pleacă dintre noi vor merge de-a dreapta Tatălui Ceresc.

Rugăciunea zilei de miercuri, cea ocrotitoare și grabnic ajutătoare

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean.

Răscumpără-ne pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune, şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.

La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa. Cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi.

Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci. Și să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

CITEȘTE ȘI: Ce sa nu faci in Saptamana Luminata

CITEȘTE ȘI: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Luminata

Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi. În toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele.

Așa făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei. Pentru ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top