Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

Ce n-au voie să facă ortodocșii de Paștele catolicilor

Anul acesta Paștele catolicilor cade cu o săptămână înainte de cel ortodox, iar ortodocșii sărbătoresc în acea duminică Floriile.

Ce să nu faci de Paștele catolicilor

Chiar dacă nu ești catolic, trebuie să ții cont de anumite aspecte. Iată ce nu ai voie să faci în Duminica Învierii la catolici!

Nu ai voie să arunci apa în care ai ținut busuiocul cu o zi înainte, iar dacă ești fată este bine să te speli pe față cu acea apă despre care se spune că purifică.

Nu uita să coci pâine sau alte produse asemănătoare în această zi. Este singurul lucru permis în Duminica Floriilor, căci nu se muncește.

Nu e bine să iei în derâdere Paștele Catolicilor sau să porți discuții aprinse cu privire la veridicitatea sărbătorilor. Cei care pângăresc cele creștine în Duminica Floriilor uitându-se în ograda celorlalți vor avea parte de necazuri.

În sâmbăta sau chiar și în duminica Floriilor, copiii colindă din casă în casă la sate cu crenguțe cu flori. Se spune că dacă nu îi primești nu primești nici slava lui Dumnezeu în viața ta.

CITEȘTE ȘI: Un desert perfect pentru Postul Paștelui. Rețetă de prajitură cu bulion

Sfintirea caselor in Postul Pastelui

Nu uita să duci la biserică ramuri de salcie. Acestea, odată sfințite, pot fi folosite în scopuri terapeutice, spun etnologii.

În trecut, bătrânele se legau cu ramurile de salcie ca să nu le mai doară șalele. Crenguțele de salcie se pun în fața unei icoane cu Maica Domnului ținându-L în brațe pe Iisus Hristos sau în fața unei icoane care Îl reprezintă pe Hristos răstignit.

Timp de o săptămână, până la Duminica Învierii, se spun rugăciuni speciale în fața icoanei ”împodobite” cu ramuri de salcie sfințite.

Paștele Catolicilor pică pe 1 aprilie, iar acea zi este dedicată Floriilor la ortodocși. Paștele ortodox are loc pe 8 aprilie 2018.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top