Connect with us

Revistateo.ro

Află mai multe despre plasturele contraceptiv

Educatie

Află mai multe despre plasturele contraceptiv

Află mai multe despre plasturele contraceptiv. Tehnologia modernă oferă o gamă variată de metode de contracepţie, iar una dintre cele mai noi este şi utilizarea unui plasture contraceptiv, graţie unor savanţi din America. Aceştia au început distribuirea produsului amintit anterior prin 2002, iar în prezent este utilizat de femeile din întreaga lume, inclusiv de cele din România (în proporţie de aproape 30%).

Metoda ingenioasă a apărut după ce s- dovedit că pastilele contraceptive aveau efecte secundare asupra unor femei, iar organele precum ficatul ori stomacul aveau de suferit după o utilizare prelungită. În plus, multe dintre reprezentantele sexului frumos se plângeau de faptul că inelul contraceptiv este incomod sau greu de folosit.

Marele avantaj al plasterului contraceptiv este că poate fi aplicat în orice zonă a pielii, indiferent că vorbim de braţ, abdoment, şold sau picior. Tot ce trebuie să faceţi este să vă asiguraţi că pielea este curată, iar pe porţiunea cu plasturele respectiv nu se pune cremă.

Se recomandă a fi folosit timp de trei săptămâni, cu schimbare la fiecare 7 zile. După această perioadă se face o pauză, la fel ca în cazul pilulelor contraceptive.

Singurul pericol îl reprezintă utilizarea peste perioada recomandată, căci atunci apare riscul formării unor cheaguri de sânge. Acest plasture are practic acelaşi efect ca pilulele ori prezervativul (evitarea unei sarcini nedorite) şi oferă o protecţie de 99%. Această rată de eficacitate scade în cazul femeilor de peste 90 de kilograme.

Cu toate astea, avantajele sunt multe. În primul rând nu mai trebuie să te gândeşti la calendarul pilulei, este rezistent la apă şi nu se deteriorează. Desigur, nu garantează şi protecţia împotriva bolilor cu transmitere sexuală, prezervativul fiind cel mai potrivit în acest caz.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top