Teo

Teo Trandafir – Biografie

Teo Trandafir s-a nascut la data de 2 iunie 1968 in Pitesti, judetul Arges. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Sectia araba-engleza.

Televiziunea a intrat in viata lui Teo pe cand era in clasa a II –a, atunci cand unchiul sau si-a cumparat un televizor. Intalnirea cu televiziunea a fost dragoste la prima vedere!

„Tin minte ca in perioada aceea unchiul meu si-a cumparat televizor. Noi locuiam intr-o mahala unde nu aveam apa si mama ma spala cu apa de la o fantana din curte. Tin minte ca imi placeau foarte mult emisiunile de divertisment – o iubeam pe Margareta Pislaru! – si ma gindeam ce fericiti trebuie sa fie oamenii astia pentru ca imi imaginam eu ca pe ei ii coafeaza cineva care nu-i trage de par si ei nu fac decit sa cante, sa danseze si sa se distreze toata ziua. Asa a intrat televiziunea in viata mea”.

Teo si-a inceput activitatea profesionala in 1991 la Fun Radio Bucuresti unde lucra ca secretara, urmand ca dupa aceea sa fie realizator de programe de stiri.
Prima intalnire cu publicul s-a petrecut in 1993, cand a inceput sa lucreze la Pro FM. Timp de un an a lucrat ca redactor de stiri si realizator-prezentator la emisiunea „Rondul de dimineata”.

Teo Trandafir patrunde pe micile ecrane in anul 1994, dupa ce Mihai Tatulici a convins-o ca locul ei este in televiziune. Teo incepe sa realizeze la Tele 7abc emisiunea matinala “Buna Dimineata, Romania”, alaturi de Mircea Badea.

Teo TrandafirTeo a initiat un program unic, „Post Merdian”, difuzat concomitent, in direct, la radio si tv care, datorita ratingului mare, a fost prelungit de la 3 luni, cat fusese preconizat initial, la aproape un an.

Teo si Mircea au inceput in 1997 la Antena 1 sa realizeze doua programe : „Dimineata devreme” si „Teo & Mircea show”. Timp de trei ani Teo si Mircea au dominat show-urile de diverstisment.

Apogeul carierei lui Teo Trandafir s-a declansat o data cu mutarea la Pro Tv in anul 2000, unde a inceput sa realizeze cea mai buna si de succes emsiune de divertisment, care ii purta numele „Teo”. Timp de sanse ani, Teo a fost emblema postului Pro Tv, a castigat dragostea romanilor din tara si de peste hotare.

Pe langa emisiunea „Teo”, la Pro Tv Teo Trandafir a mai realiazat emisiuni estivale, unele fiind cu scopuri caritabile : “Bilet de vacanta”, “5 saptamani in balon”, “Vine Teo” si “Teo si vedete cu sacu’”.

Tot la Pro Tv, in 2004, Teo a inceput sa realizeze un show prezentat alaturi de Andi Moisescu, care era difuzat in fiecare sambata si se numea „Teo si Andi Show”. In vara aceluiasi an, cei doi si-au continuat colaborarea prezentand emisiunea ” Teo, Andi si vedete cu sacu’”, care avea ca scop strangerea de fonduri pentru cei nevoiasi.

In anul 2005, Teo a pornit sa isi cunoasca telespectatorii, plecand alaturi de echipa sa in caravana. Sub deviza „Vrei Teo, ai Teo!”, au colindat tara in lung si-n lat. Timisoara, Constanta, Brasov, Sibiu, Cluj, Baia Mare, Iasi, Bacau sunt doar cateva din orasele prin care caravana „Vrei Teo, ai Teo!” a trecut in cele doua sezoane. La finalul caravanei din anul 2006, Teo a parasit postul de televiziune Pro Tv.

Si, cum fiecare sfarsit, marcheaza un nou inceput, Teo Trandafir a pornit pe un nou drum. A acceptat oferta Realitatea Media, iar, din decembrie 2006, a fost numita Director al televiziunii Romantica, ce urma sa se relanseze in martie 2007.

In toata aceasta perioada, Teo nu a fost absenta de pe micile ecrane, realizand alaturi de Dan Chisu, pentru Realitatea Tv, emisiunea „Happy news year”, program prezentat in seara de revelion.

In calitate de director al televiziunii Romantica, Teo, in lunile ianuarie-martie 2007, a pregatit alaturi de echipa sa relansarea postului Romantica. Pe 25 martie, Romantica incepea sa emita in promotional in fiecare zi; timp de 30 de minute, Teo promova grila viitorului post.

De Florii, in 2007, la Circul Globus, Teo alaturi de colegi, de zeci de invitati si de sute de telespectatori prezenti in public a dat startul televiziunii Romantica sub sloganul „Mai stii sa visezi?”. Dupa aceea a urmat sa realieze si sa prezinte principalul show al televiziunii Romantica, TeoViziunea.

Plecarea de la Romantica a fost in bune conditii, emisiunea pe care o prezenta Teo cerea prea multe resurse, pe care o televiziune mica precum Romantica nu le putea oferi. Atunci a primit si acceptat oferta venita din partea televiziunii Prima Tv de a prezenta un show zilnic. Tot Prima Tv i-a propus luiTeo o provocare, emisiunea „Momentul Adevarului”, un format international total diferit de show-urile prezentate de Teo pana acum. A acceptat si aceasta oferta, avand acum la activ doua emisiuni, „Teo Live”, realizata si prezentata de Teo, de luni pana vineri, de la ora 16:30 si emisiunea „Momentul adevarului”, prezentata de Teo, in fiecare luni, de la ora 21.00.

In 28 noiembrie 2008 Teo se retrage din televiziune.

Anul 2011 pentru TEO a insemnat incercarea de a ramane in viata. O boala grava a acaparat-o si era la un pas de moarte. A reusit dupa 100 de zile de spitalizare sa revina la normal si acum sa se simta foarte bine.

Dupa 3 luni de suferinta vestile bune incep sa apara pentru TEO, odata cu propunerea de a juca in Pariu cu Viata.

Pe 25 martie 2013 TEO isi deschide un blog personal, care atrage foarte rapid mii de vizitatori zilnic. Urmand ca din luna noiembrie a aceluiasi an sa transforme site-ul in unul cu continut special dedicat femeilor, dar care nu exclude si barbatii.

Incepand din luna septembrie 2013, Teo prezinta emisiunea Teo show la Kanal D.