EVALAUREA NAȚIONALĂ 2020

Zile libere 2019. O nouă minivacanță pentru români

Zile libere 2019. Surpriză plăcută pentru milioane de români! Guvernul României ar putea stabili încă o zi liberă în anul 2019.

Astfel, pentru a face legătura între zilele de week-end şi 24 ianuarie, prima zi liberă legală a anului, conform Codului Muncii, ziua de 25 ianuarie ar putea deveni zi liberă.

Ziua de 24 ianuarie pică într-o zi de joi, iar Guvernul ar putea decide ca și vineri să fie zi liberă, rezultând astfel o minivacanţă de patru zile pentru angajaţii din sistemul public.

Iată și celelalte Zile libere legale în 2019
– 28 aprilie (duminică) – Paştele – duminică

– 29 aprilie (luni) — Paştele

– 1 mai — Ziua Muncii

– 1 iunie – Ziua Copilului – sâmbătă

– 16 iunie (duminică) — Rusalii – duminică

– 17 iunie (luni) — Rusalii

– 15 august — Adormirea Maicii Domnului

– 30 noiembrie — Sfântul Andrei – sâmbătă

– 1 decembrie — Ziua Naţională a României – duminică

– 25 decembrie – Crăciunul.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citește și:

0