Vremea de Revelion. Ce anunță meteorologii pentru noaptea dintre ani

Meteorologii de la ANM au anunțat cum va fi prognoza meteo de Revelion. Iată cum va fi vremea pentru noaptea dintre an.

În noaptea dintre ani, meteorologii anunță temperaturi normale pentru această perioadă. Vor exista și precipitațiin slabe cantitativ, dar izolate. Pentru cei care petrec Revelionul la munte, se anunță un strat nouă de zăpadă, însă se recomandă multă prudență din cauza pericolului de avalanșe.

„În ultimele zile ale anului vremea va fi caracterizată în general de valori peste mediile multianuale, o vreme caldă cu minime care doar local vor coborî sub pragul de îngheț. Vor fi valori de -4, -5 grade, cu precipitații în majoritatea zonelor țării, însă precipitații slabe. În general precipitații mixte, în Nord și Centru mai apar și lapovițe și ninsori, în rest predomină ploile”.

Prognoza METEO de Revelion. Temperaturi peste medie în București, risc de avalanșe la munte

Acestea au caracter local și temporar, cum se va întâmpla și în zona Capitalei, unde așteptăm în continuare temperaturi peste mediile perioadei. În următoarele zile vor mai fi temperaturi ridicate, în special în partea de sud, cu deosebire în Oltenia, unde valorile termice pot trece de 10 grade”, a declarat, pentru Mediafax, Teodora Cumpănașu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Cei care aleg stațiunile pentru a-și petrece minivacanța de Revelion se vor bucura de un strat nou de zăpadă. Vântul se va resimți în special în zonele înalte, acolo unde există și pericolul de avalanșe.

„În continuare, în zonele montane, în special la altitudine mai mare, vor predomina ninsorile. Vântul se menține destul de tare și vor fi intervale în care din nou pe creste unde vitezele pot depăși 80-100km/h.

Pentru zona montană înaltă se mențin alertele în privința riscului de producere al avalanșelor, astfel încât și pentru următorul interval atenție mare celor care se încumetă mai sus de 1600-1700 de metri altitudine să meargă.

Pentru stațiuni în schimb, o vreme plăcută, stratul de zăpadă se menține chiar dacă vorbim despre temperaturi peste cele normale, chiar și în zona de munte, stratul este consistent, intervale de timp cu ninsori astfel încât la munte nu există riscul de a petrece revelionul fără zăpadă”, a mai declarat reprezentantul ANM.

0