Vremea de Crăciun și de Revelion. Anunțul meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea de sărbători. Iată cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion 2018.

Meteorologii atrag atenția că de sărbători va fi ger puternic.

Între 3 și 10 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și la munte. În extremitatea sudică a țării, acestea se vor situa ușor sub cele normale. În restul teritoriului, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitțaii estimate pentru această săptămână vor fi mai ridicate decât cele normale, mai ales în nord-vestul teritoriului. În restul țării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel climatologic normal pentru această perioadă.

În a doua săptămână a lunii decembrie, între 10 și 17 decembrie, temperatura aerului va avea valori în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului, posibil ușor mai ridicate în vestul, nord-vestul și centrul țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă: regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal al perioadei, în cea mai mare parte a țării.

Vremea de Revelion

Între 17 și 24 decembrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice și sud-estice. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei.

De Crăciun și de Reveluin, temperatura aerului va avea valori normale de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice și sud-estice. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Cât despre mediile valorilor termice, acestea se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe întreg teritoriul României.

0