Veste bună pentru români. E vorba de absolut toate salariile!

Guvernul a pregătit o măsură de care se vor bucura toți românii. Este vorba despre absolut toate veniturile pe care le câștigăm.

Ce se întâmplă cu salariile românilor

În proiectul de guvernare lansat recent pe piață se stipulează reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, adică cu 6 procente.

„Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal se află, începând de joi, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor. Pentru a se aplica, acesta are nevoie de aprobarea Guvernului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Printre alte măsuri importante pentru persoanele fizice și cele juridice, documentul prevede scăderea impozitului pe venit de la 16%, cât este acum, la 10%, de la 1 ianuarie 2018. „Cota de impozit este de 10% și se aplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului (…)”, scrie în proiect, făcându-se referire la următoarele categorii de venituri:

CITEȘTE ȘI: Anunț OFICIAL de la Guvern! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor. Vești importante!

Indemnizatie pe viata pentru mame, intre 600 si 1000 lei

– activități independente;
– salarii și asimilate salariilor;
– cedarea folosinței bunurilor;
– investiții;
– pensii;
– activități agricole, silvicultură și piscicultură;
– premii;
– alte surse”, notează site-ul avocatnet.ro.

E important de precizat că proiectul Ministerului de Finanțe nu se aplică momentan. Ca să intre în vigoare, trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial.

loading...
test
0
Test