Cel puțin patru persoane au murit, după ce un avion cu două motoare s-a prăbușit pe un aeroport din Florida. Cauza accidentului este încă necunoscută, notează The Sun.

Accidentul a avut loc la aeroportul Bartow Municipal, aflat în apropiere de Tampa Bay și care a fost anterior folosit ca o bază a forțelor aeriene americane.

Patru persoane au murit, în urma impactului. Mai multe echipaje au intervenit la fața locului, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla cauza accidentului. Se pare că în zonă vizibilitatea era redusă, din cauza ceții dense. Aeronava s-a prăbușit chiar lângă pista de aterizare.

Știri asemănătoare: Un asteroid cu formă ciudată este foarte aproape de Pământ. Ce spun experții

Un asteroid de 700 de metri se află foarte aproape de planeta noastră. Cercetătorii l-au studiat îndeaproape iar imaginile date spre public au stârnit multe controverse. Forma ciudată a asteroidului a atras atenția asupra rocii neobișnuite.

Roca spațială urmează să treacă la distanță foarte mică de Pământ în noiembrie 2018, dăndu-le oamenilor de știință ocazia să studieze din nou acest asteroid straniu.

O posibilă coliziune cu planeta noastră?

Prima apropiere neobișnuită a acestui asteroid de planeta noastră s-a înregistrat pe 31 octombrie 2015, chiar de Halloween, când roca a trecut la o distanță de 499,000 de km.

Experții s-au folosit de mai multe observatoare astronomice, inclusiv de cel amplasat în Hawaii pentru a analiza mai bine traiectoria asteroidului și au concluzionat că va trece pe lângă planeta noastră, de data aceasta la o distanță mai mare decât la prima apropiere, în noiembrie 2018, potrivit Daily Mail.

Asteroidul a primit numele de „2015 TB145”.

Astronomii au făcut însă o descoperire șocantă, atunci când au observat pentru prima dată mai îndeaproape roca spațială. Aceștia au constat cu stupoare că are forma unui craniu uman.

Citeste si: NASA a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu Soarele

Astrofizicienii de la NASA au făcut un anunț extrem de important pentru omenire. Aceștia pregătesc o nouă misiune, considerată de mulți imposibilă până acum.

NASA a făcut marele anunț

De la descoperirea planetelor similare Pământului, adică susținătoare de viață, NASA a continuat să comunice o serie de descoperiri și de intenții pe care vor să le pună în aplicare în viitoarele misiuni spațiale. Noua misiune are ca scop lansarea unei sonde care va intra în atmosfera solară, aceasta fiind prima de acest fel prin care se va „atinge Soarele”, notează Science Alert.

Misiunea poartă denumirea „Solar Probe Plus”, iar marea provocare din punct de vedere tehnologic este rezistența echipamentelor speciale la temperaturile și radiațiile foarte crescute din atmosfera solară.

Misiunea are ca principal scop anticiparea viitoarelor furtuni solare. Analizarea atmosferei va putea scoate la lumină o serie de aspecte legate de comportamentul Soarelui și felul în care exploziile și furtunile solare vor afecta atmosfera terestră.

Misiunea va fi lansată în anul 2018, în luna august. Pentru a ajunge la Soare, roboții NASA vor înconjura planeta Venus de șapte ori timp de 7 ani, asta pentru calibrarea orbitei. Se vor apropia apoi la 6 milioane de kilometri de Soare și trebuie să facă față unor temperaturi de aproximativ 1.400 de grade Celsius.

Dezvaluire istorica a NASA: exista apa pe Marte

NASA a facut unul dintre cele mai importante anunturi care cu siguranta va intra in istoria mondiala, s-a descoperit apa pe planeta Marte!

NASA a facut public printr-un comunicat de presa ca a gasit ,,cele mai solide dovezi” de pana acum privind existenta apei in stare lichida pe planeta Marte.

Oamenii care vor intra in istorie din cadrul companiei NASA, cei care sunt autorii descoperirii, sunt John Hopkins si Mary Beth Wilhelm.

Mary Beth Wilhelm, expert NASA, a explicat ca sarurile, care demonstrează prezenta apei lichide, au fost gasite in mai multe locuri pe Marte si ca este inca prea devreme pentru a evalua posibilitatile de viata pe Marte, toate aceste investigatii astrobiologice trebuiesc bine aprofundate.

Potrivit cercetatorilor NASA, probele prelevate sugereaza ca apa apare si dispare pe Marte odata cu anotimpurile martiene.

Apa gasita de experitii NASA este in stare lichida si este, deasemenea, sarata.

Expertul NASA, Lujendra Ojha, a declarat in cadrul conferintei de presa ca prezenta sarurilor de calciu permite apei sa ramana intr-o stare lichida aproape perfecta chiar si la temperaturi mai mici.

Cat de importanta credeti ca este aceasta descoperire? Va duce ea in viitor la popularea Planetei Marte de catre pamanteni?

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.