În această perioadă, este indicat să petreci cât mai mult timp acasă, departe de orice posibilă sursă de îmbolnăvire. Pentru a face lucrurile să fie mult mai distractive, îți propunem un top al celor mai îndrăgite jocuri, pe care le poți juca împreună cu familia, dacă locuiți în aceeași casă sau, de ce nu, chiar și în mediul virtual. 

Descoperă 15 jocuri interesate ce vor alunga starea de plictis din viața ta

Șah

Șahul este unul dintre cele mai cunoscute jocuri. Pentru unii poate părea plictisitor, însă este un joc destul de captivant și ceea ce este mai important este că acesta îți solicită atenția, puterea de concentrare, gândirea și mai ales, învățarea de a acționa în avans, de a previzualiza următoarele mutări ale adversarului. Dacă nu ai un prieten alături cu care să îți testezi toate aceste abilități, poți juca șah în mediul online. Cu siguranță îl vei găsi la fel de interesant și captivant. 

Boardgames

Dacă îți place acest gen de jocuri, faptul că stai acasă nu poate fi decât un privilegiu pentru a te distra alături de familie sau de prieteni. Dacă aceștia nu apreciaza inițiativa ta sau nu le sunt pe plac astfel de activități, poți juca boardgames în mediul online. Câteva exemple de boargames: Monopoly, Catan, Trivial Pursuit, etc. 

Jocuri video

De asemenea, îți poți petrece timpul într-un mod cât mai distractiv încercând diverse jocuri video pe calculator. De la jocurile cu mașini sau cu misiuni palpitante, chiar și până la jocurile de păcănele gratis te vor face să te bucuri de câteva ore pline de adrenalină și de suspans. În mod cert, starea de amorțeală și de plictis vor dispărea numaidecât. 

Domino

În cazul în care ești o persoană atentă, căreia îi plac lucrurile și activitățile care implică multă minuțiozitate, un joc de domino ți se va părea extrem de satisfăcător. Nimic nu se compară cu satisfacția că munca ta de câteva minute sau zeci de minute s-a concretizat, iar rezultatul reliefează perfecțiunea. 

Adevăr și provocare

Un joc al copilăriei, un joc de adolescenți, însă poate fi extrem de amuzant și palpitant. În poți juca alături de prietenii tăi, dacă locuiți împreună sau puteți stabili cele mai traznite provocări în conversațiile voastre. Nu uitați să imortalizați aceste momente pline de haz, pentru a le putea împărtăși cu prietenii, dar și pentru a le putea viziona mai târziu și a vă aduce aminte de aceste momente amuzante. 

Fazan

O activitate interesantă care îți pune la încercare spiritul competitiv, imaginația și cunoștințele generale. Merită încercat pentru a îți reaminti de copilărie, de vremurile bune. 

Țomapan

Un alt joc de cuvinte, pe care îl poți juca în modul clasic, pe hârtie sau online. Nu doar că vei dori să acumulezi un scor cât mai mare, dar vei avea șansa de a îți reactualiza anumite cunoștințe, în special cele de țin de geografie. În acest fel, punctezi două aspecte esențiale: te distrezi și îți îmbogățești cultura generală. 

Karaoke

Nu este chiar un joc în sine, dar poate reprezenta una dintre cele mai plăcute și distractive activități pe care să le faci în această perioadă. Doar alegeți melodiile preferate și bucurați-vă de momentele petrecute împreună, chiar dacă vocea și talentul vostru sunt factori relevanți pentru acest mod de a petrecece timpul liber. 

Mima

Deși poate părea o activitate pentru copii, este un joc extrem de amuzant. Te vei distra copios, împreună cu familia și prietenii în încercarea de a ghici personajele întruchipate de  ceilalți. Dacă locuiești singur, cel mai probabil te gândești cum poți juca mima, însă există o modalitate extrem de simplă, prin intermediul apelurilor video. Va fi la fel de amuzant sau poate chiar mai distractiv decât de obicei, așa că merită încercat. 

Puzzle

Te poți relaxa bucurându-te de un joc de puzzle. Pentru a face lucrurile să fie mult mai interesante și palpitante, poți încerca un puzzle alcătuit din mai multe piese. În acest fel, vei consuma mai multe resurse și nici nu vei simți cum trec câteva ore până când îl vei rezolva. 

Origami

Chiar dacă nu este chiar un joc, ci este mai degrabă o activitate ce implică destul de multă concentrare și ceva talent, poate rezulta extrem de captivantă. În plus, în momentul în care vei vedea rezultatele muncii tale, vei fi extrem de mândru, de încânt și vei dori să încerci lucruri din ce în ce mai complicate, pentru a îți testa abilitățile. 

Sudoku

Este unul dintre cele mai vechi jocuri, dar care nu și-a pierdut farmecul nici în zilele noastre. Acest joc îți pune la încercare puterea de concentrare, atenția sporită, dar și capacitatea de a avea o reacție rapidă, astfel încât să poți rezolva jocul în cel mai scurt timp. Pentru momentele în care nu știi exact ce să faci sau nu ai nicio idee de activitatăți creative, acest joc poate reprezenta o variantă destul de bună. 

Jocuri sau filme cu scenarii interactive

Oamenilor le place, în general, să simtă că au control asupra lucrurilor din viața lor și câteodată și asupra acțiunilor celor din jurul său. Un joc sau un film cu scenariu interactiv, în care poți decide care să fie următoarele alegeri ale personajului pe care îl reprezinți poate fi cu adevărat interesant și îți poate captiva atenția pe deplin. 

Jocuri de cărți

O altă alternativă destul de populară, care s-ar putea să-ți fie pe plac o reprezintă jocurile de cărți. De cât timp nu te-ai mai bucurat de un joc de cărți împreună cu familia sau cu prietenii? Este momentul să o faci și să vă aduceți aminte de vremurile bune. 

Lego

Jocul de lego este, de obicei, destinat celor mici, însă te poți distra la fel de bine, construind diverse forme din cuburi de mici sau de mari dimensiuni. Cu siguranță te vei bucura de această activitate care îți va aduce aminte de copilărie.

Acestea sunt cele 15 jocuri pe care le poți încerca cât timp durează perioada de carantină, pentru a te bucura de un timp de calitate și pentru a avea diferite activități interesante, menite să alunge toate stările negative. 

Publicat de Adrian Vrauko

Adrian Vrauko - publisher si cofondator al Revistei Teo Trandafir

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.