Rețetele lui Horia Vîrlan pentru Crăciun. Ce pregătește pentru masa festivă

Horia Vîrlan este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi, iar secretele sale din bucătărie sunt apreciate de multe persoane pasionate de gătit.

Bucătatul a împărtăşit o parte dintre secretele sale culinare şi a oferit sfaturi pentru ca meniul de sărbători să nu mai reprezinte o bătaie de cap pentru gospodinele care nu știu ce să pună pe masă oentru a mulțumi pe toată lumea.

Acesta a dezvăluit că nu este un mare „fan” al porcului pentru masa de Crăciun, preferând să folosească carnea de curcan, o alternativă mai sănătoasă.

Tot pentru cei care nu sunt fani ai carnii de porc, maestrul propune peştele, care poate fi folosit într-o mulţime de feluri pentru masa festivă.

„Din peşte putem să pregătim cârnaţi, pateu, cu siguranţă putem face friptură, putem să şi afumăm peştele. Batogul este un preparat din peşte afumat. Putem să facem sarmale din peşte, mai ales dacă găsim un peşte mai gras, cum ar fi novacul, crapul sau somnul.

Putem folosi foi de varză sau de ştevie, pe care le-am marinat sau congelat. Se pun la congelator abia după ce le opărim puţin, ca să le înmuiem textura”,a dezvăluit pentru click.ro prezentatorul emisiunilor „Mama mea gătește mai bine” și „În bucătărie cu Horia Vîrlan”.

Cum se gătește porcul

„Purceluşul nu se găteşte aşa simplu, nu îl poţi face tocană, trebuie băgat la cuptor. Îl condimentam bine cu sare şi piper şi nu trebuie să îi băgăm foarte multe condimente dacă ştim de unde provine, îl legăm frumuşel, codiţa şi urechile le învelim cu folie şi aluminiu ca sa nu se ardă şi apoi îl coacem în cuptor, la o temperatură de 180 de grade. (…) Friptură de curcan fac anul ăsta”, a declarat Horia.

Iată aici ce mai pregătește Horia Vîrlan:

Citește și: Rețeta de cozonac a lui Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi, veche de 177 de ani

0