O mama si fetitele ei sufera de sindromul QT prelungit. Pot muri de la un simplu apel telefonic

O britanica si fetitele ei sufera de sindromul QT, una dintre cele mai rare boli din lume. Ar putea muri in orice secunda daca nu sunt atente la cateva aspecte care sunt banale pentru majoritatea dintre noi.

Lisa Mitchell si cele doua fete traiesc cu teama constanta. Acestea sufera de o afectiune rara denumita sindromul QT prelungit, o boala a inimii care poate duce la infarct de la cele mai banale lucruri. Pana si ceasul alarmei sau un simplu apel telefonic le poate fi fatal, declara Lisa pentru dailystar.co.uk.

Lisa, in varsta de 28 de ani, se uita cu infrigurare chiar si la televizor. Orice zgomot ii poate provoca un atac de cord, iar aceasta boala nu este noua in familia ei. Ea a mostenit-o de la bunicul ei, Alex, un fost inotator cunoscut in Marea Britanie.

O femeie a murit dupa ce si-a facut mai multe teste de sarcina, iar o alta a descoperit aceeasi boala crezand ca e gravida

1 din 3 romani sufera de aceasta boala si nu stie

Bunicul ei a murit in timp ce se uita la comedia lui preferata la televizor. Rasetele prea zgomotoase ale actorilor i-au provocat infarct. Marele necaz al Lisei nu este ca a mostenit boala de la bunicul sau, ci ca, pe langa ea, sunt si fetele sale in acelasi pericol. Amelie (4 ani) si Ellie (7) sunt foarte sensibile cand aud cum copii de o varsta cu ele chicotesc prea tare sau atunci cand se uita la desene animate.

O mama si fetitele ei sufera de sindromul QT prelungit. Pot muri de la un simplu apel telefonic

O mama si fetitele ei sufera de sindromul QT prelungit. Pot muri de la un simplu apel telefonic

„Orice ne-ar putea aduce sfarsitul. Chiar si alarma unui ceas desteptator sau un apel telefonic. In cazul nostru, emotia poate deveni foarte puternica in cazuri banale precum soneria de la usa sau o muzica data ceva mai tare”, socheaza mamica.

„Nu voi lasa boala sa ma opreasca sa imi traiesc viata. Fac tot ce pot sa imi ajut fetitele. Ii multumesc asistentei Tootie Bueser care ne ajuta sa traim cu aceasta boala zi de zi”, a mai spus Lisa pentru Daily Star.

loading...
0