Incepe inscrierea la clasa pregatitoare, iar parintii trebuie sa stie ce acte trebuie sa depuna si care sunt noile reguli de depunere a dosarelor. Metodologia si calendarul inscrierii pentru anul scolar 2017-2018 au fost publicate in Monitorul Oficial.

Ca si pana acum, inscrierea se poate face in doua etape. Toti copiii inscrisi in primavara aceasta vor fi repartizati in functie de alegerea parintilor si de criteriile stabilite de scoli. Pot fi inscrisi la scoala chiar si micutii care nu implinesc 6 ani la debutul anului scolar. O comisie de evaluare speciala va analiza daca micutul este pregatit pentru clasa pregatitoare.

Incepand de azi, fiecare unitate de invatamant va afisa perioada de inscriere, dar si o serie de informatii relevante pentru parinti. Lista inspectoratelor judetene se gaseste aici.

Parintii pot completa dosarele in perioada 27 februarie – 16 martie 2017, online sau la sediul unitatii de invatamant. Validarea se va face de luni pana vineri intre 8 si 18 si sambata intre 9 si 13.

Din 17 martie, Comisia nationala va analiza cererile si va incepe repartizarea copiilor la scolile si clasele pregatitoare corespunzatoare.

Care este prioritatea la repartizare

– sunt admisi la scoala de circumscriptie copiii ai caror parinti au solicitat asta prin cererea de inscriere;
– apoi, se proceseaza cererile parintilor care au cerut repartizarea la o alta scoala decat cea de circumscriptie, asta daca au ramas locuri libere;
– in perioada 22-23 martie parintii vor afla la ce unitate de invatamant au intrat copiii lor, noteaza avocatnet.ro.

Copiii care raman neinscrisi beneficiaza de o procedura speciala de repartitie. Parintii depun noi cereri de inscriere pana cel tarziu pe 23 martie. Noile cereri trebuie depuse intre 24 si 30 martie, iar procesarea acestora se va face pana pe 5 aprilie 2017.

Pe 6 aprilie, asadar, se vor afisa noile repartitii. Pot fi inscrisi toti acei copii care implinesc 6 ani pana la data de 31 august 2017 inclusiv. Pot fi inscrisi si copiii care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017.

CITESTE SI: Stimulentul de insertie pentru copii a fost majorat

Care sunt actele necesare

– cererea tip de inscriere;
– copie a actului de identitate a parintelui care face inscrierea;
– copie a certificatului de nastere al copilului;
– copie a rezultatului pozitiv in urma evaluarii dezvoltarii psihosomatice (acolo unde este cazul);
– documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.