Multi nu stiu cat de utile sunt cojile de oua, asa ca de cele mai multe ori acestea ajung la gunoi. Iata cum poti indulci cafeaua cu ele plus inca alte 3 intrebuintari ale acestora.

Cati dintre noi s-au gandit pana acum ca si cojile de ou pot fi folosite si nu aruncate direct in cosul de gunoi? Chiar daca stim ca acestea contin calciu, nu am stat niciodata sa ne gandim ce am putea face cu ele.

Ei bine, stratul ce protejeaza interiorul unui ou are cateva intrebuintari inedite, motiv pentru care ne-am gandit sa enumeram in cele ce urmeaza. Iata asadar ce poti face din cojile de ou:

1. Indulcitor pentru cafea

Bautura de dimineata isi va schimba gustul daca adaugi in filtru o coaja de ou rasnita foarte fin. In caz ca preferi cafeaua la ibric, adauga aceeasi cantitate de pulbere in apa, inainte de a o fierbe. Cafeaua va avea astfel un gust mai dulce iar gustul ei va fi mai puternic, asta datorita proprietatilor din cojile de oua.

CITESTE SI: Nucile verzi te apara de boli. Vezi ce beneficii uimitoare au

2. Solutie de curatat aragazul.

Nu mai cheltui bani pe produse de curatat aragazul sau tigaile din moment ce ai la indemana cojile de oua. Ai grija inainte sa maruntesti bine „materia prima”, pe care o vei amesteca ulterior cu detergentul tau de vase. Acest amestec te va ajuta sa cureti diverse pete de pe obiectele de bucatarie ori de pe aragaz. Cojile de oua amestecate cu detergent iti pot desfunda si tevile daca pui detergentul pe scurgerea cu probleme, adaugi cojile de oua, apoi torni apa fierbinte (atentie la tevile de scurgere subtiri!).

3. Inalbitor pentru rufe.

Pare incredibil, insa cojile de oua te pot ajuta sa redobandesti albul rufelor daca le maruntesti si le adaugi intr-un saculet in masina de spalat si pui putina sare.

4. Ingrasamant pentru plante.

Cel mai bine poti uda plantele cu apa fiarta de la oua, in timp ce cojile ramase le poti marunti si adauga in pamantul florilor din apartament. Pe langa faptul ca vor reduce acididatea solului, cojile de oua vor creste cantitatea de minerale din pamant, necesara dezvoltarii optime a anumitor plante.

Sursa foto stockarch.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.