Probabil că ai avut cel puțin o dată o bijuterie confecționată dintr-un material de proastă calitate, care ți-a lăsat după purtare niște urme verzui pe piele. Acest lucru se datorează mai multor motive. În general, între metale și loțiunile de corp se produce o reacție chimică, în urma căreia rezultă o decolorare a pielii. În urma acestei decolorări se pot dezvolta alergii și chiar eczeme. Pentru a împiedica decolorarea, aplică pe bijuterii un strat subțire de lac de unghii incolor. Acesta va proteja atât bijuteria cât și pielea.

CITEȘTE ȘI: CULORI DE PRIMĂVARĂ CARE ÎȚI REFLECTĂ STAREA DE SPIRIT

Probabil știi deja că acneea își poate face loc și în alte zone ale corpului, nu numai pe față. De fiecare dată când porii tăi sunt încărcați, ești predispusă la apariția coșurilor. Dacă porți o bijuterie confecționată dintr-un material prost o perioadă îndelungată de timp, ai toate șansele ca porii tăi să se încarce cu bacterii. Asigură-te că bijuteriile pe care le porți sunt curate și de calitate, pentru a evita aceste neplăceri. Pe lângă asta, anumite metale ieftine precum nichelul și oțelul inoxidabil pot provoca iritații grave ale pielii. În acest caz, trebuie să consulți un medic care să îți prescrie un tratament pentru prevenirea erupțiilor cutanate și a iritațiilor. Acesta îți va permite să porți în continuare accesoriile preferate.

Pentru unele femei, unele bijuterii pot lăsa urme de culoare închisă pe piele. În această categorie intră metalele placate cu aur sau argint, iar specialiștii spun că de vină este atât metalul, cât și compoziția chimică a pielii. Acest lucru nu este periculos, însă poate fi extrem de neplăcut.

Roșeața și mâncărimile fac parte din categoria efectelor pe care le are purtarea accesoriilor ieftine. Acestea cauzează inflamații și pot dăuna mai ales zonelor cu piele mai sensibilă. Dacă mâncărimile persistă este indicat să vezi un medic.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.