Multe persoane cred că durerea cauzată de durerile de articulație, fie că este vorba de zona umerilor, genunchi sau brațe, este efectul îmbătrânirii, fapt pentru care apare resemnarea motivând că este o etapă firească a vieții să ai dureri în diferite zone ale corpului cu trecerea anilor. Nu este așa. Poți evita suferința cauzată de problemele de articulație dacă dedici suficient timp corpului tău pentru mișcare.

De altfel, tot mai mulți tineri se confruntă cu dureri de articulație, din cauza poziției proaste a corpului (multe ore în fața calculatorului, dormit într-o poziție proastă, parcurgerea unei etape pline de nervi și de stres etc). Oricare ar fi motivele ce cauzează probleme de articulație, singura modalitate de calmare a acestora sau chiar de prevenire este sportul.

CITEȘTE ȘI: 5 MODURI INCREDIBILE DE DETOXIFIERE

EXERCIȚIU PENTRU UMERI

Ejercicios para aliviar el dolor de las articulaciones%

– Ridicați-vă în picioare și duceți ambele mâini la umărul opus, ca și cum v-ați autoîmbrățișa. Pentru ca exercițiul să fie eficient, apăsați ușor cu una dintre mâini încât să simți puternic zona, pentru a o detensiona. În realitate, problemele de articulație pot fi cauzate și de acumularea unor centri nervoși sau puncte energetice neeliberate.

EXERCIȚII PENTRU GÂT

Ejercicios para aliviar el dolor de las articulaciones%

– Așezați-vă în poziția arabului și lăsați-vă cu gâtul cât mai în față, precum în imaginea alăturată. Apoi, prindeți-vă de cap cu mâinile, pentru a realiza puțină presiune. Împingeți cu forță gâtul în față și țineți-vă bine de cap stând așa vreme de câteva minute.

Ejercicios para aliviar el dolor de las articulaciones%

– După ce ați terminat exercițiul de mai sus, păstrați aceeași poziție corporală, dar de data aceasta cu capul lateral, pentru a detensiona și mai bine zona laterală a gâtului. Împingeți cu ajutorul mâinii capul cu putere, iar cealaltă mână lăsați-o întinsă în linie cât mai dreaptă. Exercițiul durează în funcție de efectele pe care le notați, dar nu mai mult de 10 minute.

Aceste exerciții sunt recomandate nu doar pentru relaxarea umerilor și a gâtului, ci și pentru detensionarea spatelui.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.