Facebook și Instagram au picat vreme de 5 minute. Mai mult, nici Facebook Messenger nu a funcționat. Vorbim aici atât despre desktop cât și despre Mess-ul în varianta mobilă.

Când accesează Facebook, utilizatorii sunt întâmpinați de mesajul: Ne pare rău, ceva nu funcționează. Lucrăm la remedierea problemei și sper să o rezolvăm cât mai curând”.

Nici aplicația de Facebook Messenger nu funcționează la momentul transmiterii acestei știri, astfel că utilizatorii nu pot primi sau trimite mesaje.

Facebook, Inc. (NASDAQ: FB) este o companie americană multinațională care deține și operează rețeaua de socializare Facebook.

După ce s-a aflat în proprietatea privată a lui Mark Zuckerberg și a altor cofondatori, compania a fost listată pe bursa NASDAQ pe 1 februarie 2012 și și-a mutat sediul central în Menlo Park, California. Facebook, Inc. a început să vândă acțiuni către public pe 18 mai 2012.

Facebook, Inc. a fost înființată la mijlocul anului 2004, iar antreprenorul Sean Parker a devenit președinte al acesteia.

În iunie 2004 compania și-a mutat sediul în Palo Alto, California.[5] Tot în aceeași lună Facebook a primit prima sa investiție din partea lui Peter Thiel, cofondator al PayPal.

Compania a înlăturat articolul The din numele ei după ce a cumpărat domeniul de Internet facebook.com pentru 200.000 USD în 2005.

Personalul de conducere al companiei este format din Chris Cox (vicepreședinte de produs), Sheryl Sandberg (director operațional) și Mark Zuckerberg (președinte și director general).

Din aprilie 2011 Facebook are peste 2.000 de angajați și birouri în peste 15 țări. Printre manageri se mai numără și David Ebersman (director finaciar) și Elliot Schrage (director de relații publice).

Facebook utilizează și în același timp dezvoltă software cu sursă deschisă. Printre contribuțiile realizate de Facebook se numără: HipHop for PHP, Apache Hadoop, Apache Hive, Apache Cassandra, și Open Compute Project.

Facebook contribuie de asemenea și la alte proiecte cu sursă deschisă, cum ar fi sistemul de baze de date MySQL deținut de Oracle.

Pe 15 noiembrie 2010, Facebook a anunțat că va cumpăra domeniul de Internet fb.com de la American Farm Bureau Federation pentru o sumă confidențială.

Pe 11 ianuarie 2011, AFBF a dezvăluit că suma s-a ridicat la 8,5 milioane USD, făcând achiziția fb.com una dintre cele mai mari vânzări de domenii din istorie.

În afara Statelor Unite și Canadei, rețeaua de socializare este operată de filiala „Facebook Ireland Limited” din Irlanda.

Acest lucru îi permite companiei americane să evite taxele din SUA pentru toți utilizatorii din Europa, Asia, Australia, Africa și America de Sud.

Facebook se folosește de un acord special („Double Irish arrangement”) care îi permite să plătească doar 2-3% din impozitul pe toate veniturile internaționale.

În 2010 Facebook și-a deschis cel de-al patrulea birou, în Hyderabad și primul din Asia.

Facebook, care în 2010 a avut la nivel mondial peste 750 de milioane de utilizatori activi, dintre care 23 de milioane în India, a anunțat că centrul din Hyderabad va găzdui echipele de dezvoltare și publicitate online și va oferi suport multilingv utilizatorilor rețelei de socializare.

Astfel compania s-a alăturat celorlalți giganți precum Google, Microsoft, Oracle, Dell, IBM și Computer Associates, care și-au deschis deja centre în regiune. În Hyderabad, Facebook a înregistrat filiala „Facebook India Online Services Pvt Ltd”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.